Haberler

Mudanya'da Geri Dönüşüm Eğitim Seminerleri

Mudanya Belediyesi ilçedeki ilkokul ve ortaokullarda geri dönüşüm konusunda eğitim seminerleri başlattı.

Mudanya Belediyesi ilçedeki ilkokul ve ortaokullarda geri dönüşüm konusunda eğitim seminerleri başlattı.

İlçedeki 12 Eylül İlk ve Orta Okulu'nda başlatılan seminerlerde Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinden Çevre Mühendisi Emin Özer, öğrencileri geri dönüşüm hakkında bilgilendirdi.

Atık piller, elektrik ve elektronik atıklar, ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağların dönüşümü hakkında öğrencileri bilgiler veren Özer, öğrencilerin merak ettikleri soruları da cevapladı.

Atık su kirliliğinin yüzde 25'ini lavabolara dökülen atık yağların oluşturduğunu belirten Özer, "Cam atıkları yüzde yüz olarak geri dönüştürülebilir. 1 ton kağıdın geri dönüşümü ile 17 adet ağacın kesilmekten kurtuluyor. Başkanımız Hayri Türkyılmaz'ın talimatı ile bu seminerleri gerçekleştiriyoruz. İmzaladığımız protokoller ile de ilçemizde geri dönüşüm atıklarını topluyoruz. En kısa zamanda okullarımıza da tüm atıklara ait kutu ve bidonları yerleştireceğiz" dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ise geri dönüştürülebilir atıklarının yeniden ekonomiye kazandırılmasını, yeni nesillere öğretmek amacıyla okullarda seminerler düzenlendiklerini belirtti.

Gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla atıkların geri kazandırılmasının önemli olduğunu belirten Türkyılmaz, "Bu konuda elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz. Mudanya, geri dönüşüm konusunda her geçen gün daha çok bilinçleniyor. Atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması için hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin tam desteğini bekliyoruz.Çocuklarımıza bu bilinci aşılayarak, farkındalığı artırmak için eğitim çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hayri Türkyılmaz Emin Özer Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title