Haberler

Mudanya'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

Etkinlikler kapsamında UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uysal tarafından konferans verildi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Uysal, "Artık hikayeler, masallar tükendi. Anneler ve babalar, çocuklarına Kuran'dan hikayeler anlatarak ahlaklı ve erdemli insanların temelini atmış olur" dedi.

Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde, Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla düzenlenen konferansta konuşan Uysal, İslamiyetin ilk yıllarında Hazreti Muhammed'in ilk olarak camiler yaptırmasının, bu ibadethanelerin önemini gösterdiğini söyledi.

Ecdadın, Osmanlı döneminde her gidilen yere camiler inşa ettirip çevresini eğitim ve sağlık kurumları, imarethanelerle donattığını vurgulayan Uysal, "İnsanlığın hazırlık dönemi olarak, gelecek için gençlik çok önemlidir. İnsanlığın imarı için ise camilere ihtiyaç vardır. Gençlerin yetişmesinde, çocukluk dönemindeki izler önem taşır. Artık hikayeler, masallar tükendi. Anneler ve babalar, çocuklarına Kuran'dan hikayeler anlatarak ahlaklı ve erdemli insanların temelini atmış olur" diye konuştu.

Etkinlik, Güzelyalı Camisi İmam Hatibi Ufuk Yozgatlı ve arkadaşlarının ilahi dinletisi ve semazen gösterisiyle sürdü.

Hasanbey Camisi Türbesi ve ilçenin bazı camilerinde bakım ve onarımın çalışmalarına katkılarından dolayı Nafiz Efeoğlu'na (83) İlçe Müftülüğünce plaket verilmesiyle sona eren etkinliğe, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Atagün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Uludağ Üniversitesi Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title