Haberler

Mucize Yanık Kremi Narted, Hastalara Umut Olacak

Güncelleme:

Yanık tedavisinde çığır açacak bir krem geliştirildi. Hem de öyle bir krem ki binlerce hastaya umut olacak. Narted liquid, yanık tedavisi için kullanacağınız üç ayrı kremi size tek bir krem olarak sunuyor.

OZ Pharma İlaç ve Kozmetik A.Ş Kurucu Ortağı Özenç Şenol, ilaç sektöründeki 12 yıllık Arge deneyiminin ardından, kendi start-up firmasını kurmaya karar verdi. İlaç alanında edindiği uluslararası proje deneyimini kendi firmasına aktarmak amacıyla yola çıkan Şenol, yanık tedavisinde çığır açacak bir krem geliştirdi. Hem de öyle bir krem ki binlerce hastaya umut olacak nitelikte. Çünkü Narted liquid, yanık tedavisi için kullanacağınız üç ayrı kremi size tek bir krem olarak sunuyor.

BENZERSİZ ÜÇLÜ ETKİ

Narted liquid, özel prosesle üretilmiş orijinal bir ürün. Yanık, sızı ve izlerinin giderilmesinde benzersiz 3'lü etkiye sahip. Yanık bölgeye uygulandığında hızla etki ederek artan rahatlama sağlıyor ve tedavi boyunca kullanıldığında ciltteki yenilenme sürecini destekliyor.

Paraben, koruyucu ve boyar madde içermeyen üründe, alerjen ve alkol de bulunmuyor. Hayvan dostları için hayvan deneylerinde test edilmediğini de belirtmeliyiz.Narted liquid, hassas ciltler üzerinde Avrupa'daki laboratuvarlarda da test edildi.

YANIKTA YÜZ GÜLDÜREN OLUMLU SONUÇLAR

Kocaeli Üniversitesi'nde kimya okuyan ve Marmara Üniversitesi'nde eczacılık yüksek lisansı yapan Özenç Şenol'un ilacı keşfetme hikayesi de ilginç. Bundan sonrasını kendi ağzından dinleyelim:

"2007 yılında İngiltere'ye gittiğimde bir arkadaşımın koluna kaynar su dökülmüş ve 2. derece bir yanık olmuştu. Burada yanan bölgenin sarılarak tedavi edildiğini görünce doktora neden diye sorduğumda ikinci gerekçesi ilgimi çekmişti: Hava ile olan teması kesmek. Aslında ürünün temel geliştirme mantığı bu kavram üzerine kurulu. Farmasötik kimyadaki isimlendirmesi ile anti-oksidan aktivite. Sonrasında bu konu üzerine yüksek lisansımda çalıştım. Birçok patent ve yayın okumam sonrasında ürünü geliştirdim ve patentini aldım. Lansman öncesi dönemde kendi çevremde geniş yaş grubu ve yanık tipinde birçok hasta yanık tedavisinde kullandı ve kullanan herkes çok memnun kaldı.

Narted liquid, yanık tedavisi için kullanacağınız üç ayrı kremi size tek bir krem olarak sunuyor

ÜRÜNÜN İSMİ NEDEN NARTED?

Ürünün ismini Narted liquid eski dilde ateş /yanmış anlamına gelen nar ve tedavinin 'Ted'i birleştirerek yanık tedavisini çağrıştırması için bu ismi koyduk ve tescilledik. Likit formu ile piyasadaki mevcut krem formlarının, sürülürken hissettirdiği acıyı en aza indirerek, hastalara kullanımı kolay bir avantaj daha sunuyor.

NARTED'İN DİĞER ÜRÜNLERDEN FARKI NE?

Narted Liquid, sahip olduğu antioksidant aktivite ile lipit peroksidasyonunu inhibe ederek etki gösteriyor. Nartedi özel bir prosesle üretiyoruz. Yani Narted içeriğindeki yağlardan ve vitaminlerden cok daha fazlası. Etkinliğini bu mekanizmadan alıyor. Bugün örneğin 2. derece yanık durumu ile doktora giden bir kişiye genellikle 3 ürün reçete ediliyor. İnsanların anlayacağı bir dille söylemek gerekirse sızı giderici, iyileştirici ve izleri gideren bir ürün daha yazılıyor. Narted, bunların üçünü birden karşılayan bir ürün. Şunu da belirtmek de fayda var, ilaç değil haricen kullanılan dermakozmetik bir ürün. Dermatolojik olarak hassas ciltlerde test edildi. Ürün bir yağ karışımı olduğu için bir koruyucuya ihtiyaç yok. Yani beni bıraksanız Narted hakkında sabaha kadar konuşabilirim. Yanık tedavisine yardımcı olmasının yanı sıra muhtemelen çok daha farklı özellikleri ile de kullanılacak ama biz şimdilik çok fazla tüyo vermeyelim.

"YANIK TEDAVİSİNDE FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ"

Ürünü çıkarma nedenim ise bu alanda ciddi bir boşluk var. Şöyle ki insanımız genel olarak bu konuda yeterli bilgiye sahip değil, yanığın üzerine yoğurt süren de var, diş macunu süren de. 500 euroya yurt dışından özel krem getiren de. Bu yanlış seçimler ne yazık ki tedavi sürecini olumsuz etkiliyor ve çoğunlukla yanık hastalarında hayatları boyunca taşıyacakları izlerin kalmasına neden oluyor. Dolayısı ile biz öncelikle yanığın doğru tedavisi konusunda toplumu bilinçlendirmek istiyoruz. Tabii ki ürünün bu cildi yenileyici özelliği farklı alanlarda da kullanılmasını sağlayacaktır.

Şirketin amacı dermatoloji alanında etkin ürünler piyasaya sunmak.

NEDEN START-UP?

Start- Up dünyada çok önemli bir noktada esasen bugün sosyal medyada hergün kullandığımız bir örneği var. Herkes Instagram'ın bir sabah Facebook tarafından satın alınma hikayesini bilir. 10 kişilik bir start-up firması kendisinden daha büyük bir firma tarafından fark edilir. Esasen bu tarz satın almaların Amerika'da birçok örneği var. Başta yazılım firmaları olmak üzere, sanayi dallarında da bu tarz start up satın almaları oldukça fazla. Daha bir ay önce Amerika'da 1 yıllık start–up ilaç firması 7 milyar dolara alıcı buldu. Piyasadaki ürünleri ile değil arge ve inovasyon yaklaşımı ile bu fiyata değer görüldü. Gerçekten yeniliğe önem veren firmaları tenzih ederim ancak ciddi büyümüş firmalara bir zaman sonra tıkanıyorlar. Kapasite olarak, çalışan ve ruhsat sayısı olarak çok büyümüş firmalar kurumsallaşmamış adeta bürokratikleşmiş durumdalar. Çalışanlar harika fikirler söylese dahi karşılık bulması zor. Biz OZ Pharma olarak bu noktada yeni firma olmayı bir dezavantaj değil, yeniliğin getirdiği bir güçle avantaj olarak görüyoruz. Çünkü girişim fikrinin sizde yarattığı heyecan, beraber çalıştığınız bütün insanlara ve hatta bütün çevrenizi sarıyor. Bu noktada fikir fikiri getiriyor ve bu motivasyon sizi çok daha yukarı seviyelerie çıkarabilir. İnsanların bir makine gibi sabah gidip akşam evine döndüğünde ve inanmadan yaptıkları işlerden ziyade, onları bir heyecana ortak etmek müthiş bir şey. Düşünsenize sizin beyninizde bir noktada olan şey, başka insanların gözüne bir ışık olarak yansıdığını görüyorsunuz. Sanırım bir sanatçının bestelediği bir şarkının konser salonunda binlerce kişi tarafından söylenmesi gibi.

Özenç Şenol

Gelişmekte olan bir ülke olarak start-up fikirlere ihtiyaç var diye düşünüyorum. Ancak burada birbirinin benzeri fikirlerle tıkanmadan, enerjiyi katma değer sağlayacak ürünlere odaklamakta fayda var diye düşünüyorum.

EDEBİYAT, BİLİME İLHAM KAYNAĞI OLDU

İlaç sektöründe niş alanda kalan global markaların ilham kaynağım olduğunu söyleyebilirim. Ancak bir şey var ki bu benim için çok özel, Turgut Uyar bir şiirinde "Bir doğurgan hücre ve bir yanlışlık daima kalır". diyor. "Doğurgan Hücre" oturup düşündüm üstüne, hücrenin yenilenmesini bundan daha güzel anlatan bir şey bulamazdım herhalde. Bu noktada edebiyat, bilimle uğraşan biri olarak ilham kaynağım oldu diyebilirim.

ŞİRKETİN AMACI

Amacımız, dermatoloji alanında etkin ürünler piyasaya sunmak. Bunları hem geliştirmek, hem de iyi ürünleri seçerek ithal etme yoluna gidebiliriz. Ancak esasen yeniyi üretebilmek bizim için çok önemli. Son tüketicinin, eczacının ya da doktorun bu alanda ürünleri ilk akla gelen firma olma hedefindeyiz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kocaeli Üniversitesi Up Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (2)

Metin can:

İlacı bulamadım.. Nasıl temin edebilirim

0
0
yanıtYanıtla
Ebru misirlioglu:

Mucize diyebirsey varsa oda narted .. kolumda kaynar su sonucu 1.nci derece yanik olustu bu mucizeyle 3.ncu gunde eczacim vasitasiyla tanistim.. surdugum anda uzerindeki su torbalarini patlatti ve o an itibaren soyulma basladi aci olayi sifirlandi.. emeginizesaglik tesekkurler NARTED

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title