Haberler

Mücevher Sanatının Yeni Adayları Diplomalarını Aldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu son sınıf öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu son sınıf öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokul Müdürü Doç. Zeki Umay, müdür yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Umay, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu'nun çok farklı disiplinlerin bir araya geldiği bir okul olduğunu söyledi. Umay, "Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, mücevher sanatının mekan olarak, öğrencilerimizin sanatsal becerilerini geliştirmeleri ve geleceğin özgün eserlerini yaratacak usta sanatçılar olmalarının önünü açacak bir disiplini vermeyi hedeflemektedir. Bu hedef, öğrencilerimizin çabaları, anne-babaların özverili yaklaşımı, hocalarımız ve personelimizin büyük emeği sayesinde daha da ileriye taşınacaktır" dedi.

Okulun diğer okullardan farklı olarak yetenek sınavıyla öğrenci aldığını hatırlatan Umay, mezunlara seslenerek, "Yeteneğiniz ve beceriniz sayesinde tercih ettiğiniz bu okul, sizleri tutkulu bir şekilde sahip olmak istediğiniz alana taşımaktadır. Okula geldiğiniz ilk gün ne düşünüyorsanız, umut ediyorum ki, bugün bu dilekleriniz gerçek olmuştur. Burada duygularınız ve çalışmalarınız deneyimle buluştu. Yaşantınız öğrendiklerinizle beslendi ve gelişti. Hayata dair bakış açısı oluşturmak için çabalarınızı esirgemediniz. Umarım gelecek günler için de aynı duygularla yolunuza devam edersiniz. Okulunuz sizleri her zaman gurur vesilesi olarak anacaktır. Mezuniyetiniz, geride kalan tüm öğrencilere yol göstersin. Birlikteliğimiz uzun soluklu osun" diye konuştu.

"KUYUMCULUK ZOR VE CİDDİ BİR ZANAATTIR"

Öğrenci temsilcisi Fırat Bora ise kuyumculuğun zor ve ciddi bir zanaat olduğunu belirterek, mesleğin daha çok yaparak, uygulayarak ve yaşayarak öğrenilebileceğinin altını çizdi. Mezun olduklarını, ancak asıl mücadelenin bundan sonra başlayacağını dile getiren Bora, "Bu bölümden mezun olmanın getirdiği toplumsal sorumluluk bir ömür boyu omuzlarımızda olacaktır. Üzerimizde taşıyacağımız bu sorumluluk, bizler için bir yük değil, aksine bizlere özgür ve akılcı düşünceyi ve toplumsal hedeflerimizi hatırlatan birer onur madalyası olacaktır. Eğitimli, sanatkar bireyler yetiştirerek toplumuzun eski ve köhne zihniyetlerden sıyrılmasına katkıda bulunmalı, çağdaş, modern ve ilerici bir topluma dönüşme sürecini inşa etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı ilk üç öğrenci, temsili diplomalarını aldı. Birinci Fırat Bora diplomasını Doç. Umay'ın elinden alırken, ikinci İlhan Aybakar'a diploması Müdür Yardımcısı Meltem Gürbüz, üçüncü Murat Çoban'a ise Öğr. Gör. Serkan Gönenç tarafından verildi. Diğer öğrencilere de temsili diplomalarının verilmesinin ardından mezunların 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atması ve düzenlenen kokteylle tören sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title