Haberler

Mücevher İhracatı Yüzde Yüze Koşuyor

Güncelleme:

Mücevher ihracatı dört ayda 798 milyon 514 bin dolara ulaştı.

Mücevher İhracatçıları Birliği verilerine göre; sektör ihracatı dört aylık dönemde değer bazında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 13,45 artarak 798 milyon 514 bin dolara, miktar bazında ise yüzde 73,77 artışla 1 milyon 117 bin kilograma ulaştı. Altından gümüşe, pırlantalı takıdan saate kadar birçok ürünle dünya pazarlarından talep alan mücevher sektörünün Ocak-Nisan döneminde en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler ise Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Libya olarak sıralandı.

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı Ocak-Nisan dönemi verilerine göre; Türkiye'nin külçe altın hariç mücevher ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 13,45 artarak 798 milyon 514 bin dolara ulaştı. Miktar bazında ise sektörün ihracatı yüzde 73,77 artışla 1 milyon 117 bin kilogram oldu.

Türk mücevher sektörünün Ocak-Nisan dönemi ihracatı ürün gruplarına göre incelendiğinde; "altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası" 707 milyon 175 bin dolar ile ilk sırada yer aldı. Bu ürünleri sırasıyla 39 milyon 807 bin dolar ile "gümüşten mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası" ve 27 milyon 824 bin dolar ile "pırlantalı altın ve gümüşten mücevherci eşyası ve aksamı" izledi.

Mücevher sektörünün ilk dört ayında en çok ihracat yaptığı ülkeler; Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Libya, ABD ve Rusya Federasyonu olarak sıralandı.

Nisan ayında mücevher ihracatındaki artış ise miktarda yüzde yetmiş beşi aştı…

Mücevher İhracatçıları Birliği verilerine göre; 2014 Nisan ayı mücevher ihracatı, geçen yılın aynı ayı ile kıyaslandığında, değer bazında 26,62 artarak 209 milyon 979 bin dolara ulaşırken; miktar bazında ise yüzde 79,15 artış ile 370 bin kilogram oldu.

Dört aylık dönemdeki mücevher ihracatını değerlendiren Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner; "Nisan ayı sektörümüz açısından önemli gelişmeleri yaşadığımız bir ay oldu. Sektör olarak geçtiğimiz yıldan bu yana yakaladığımız yükseliş ivmesini devam ettiriyoruz. Ayrıca geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz olağan genel kurul toplantımız sonucunda sektör temsilcilerimizin güvenini kazanarak yönetim ekibimizle yeniden işimizin başında olmaktan dolayı mutluyuz. Tüm dünya ülkelerinden ürünlerimize olan ilgi ve talep her geçen gün artıyor. Nisan ayında miktar bazında yüzde yetmiş beşi aşan bir artış yakaladığımızı görüyoruz. Önümüzdeki aylarda ihracatımızı daha da artıracağımıza inanıyoruz. Mücevher İhracatçıları Birliği olarak önümüzde dönemde yeni projelerimizle ve sorunlarımızın çözümü için yürüttüğümüz çalışmalarla sektörümüzün ihracat hedeflerini çok daha yukarılara çıkaracağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title