Haberler

"Mücadelenin Komutanlarım Tarafından Gereği Kadar Yapılma

* Eski Tuğamiral Türker Ertürk, "Mücadelenin komutanlarım tarafından gereği kadar yapılmadığını da iddia ediyordum.

* Eski Tuğamiral Türker Ertürk,

"Mücadelenin komutanlarım tarafından gereği kadar yapılmadığını da iddia ediyordum. Onun için istifa ettim. Daha iyi mücadele edebilmek için CHP'nin saflarına katıldım"

* CHP'nin aday adayları arasında İstanbul Şehit Anaları Dayanışma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, eski Tuğamiral Türker Ertürk ve eski İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın da vardı.

* Aday adayları arasında yer alan eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in ise toplantıya katılmadığı görüldü.

?

CHP İstanbul İl Yönetimi, İstanbul milletvekili aday adaylarıyla Grand Cevahir Otel'de biraraya geldi.

Toplantının açılışında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, bütünleşmeye ihtiyaç duydukları bir dönemde olduklarını kaydederek, "1980'den bu yana CHP'nin İstanbul iline yapılan adaylık başvurusu açısından en büyük sayıyı yaşıyoruz. Genel Merkez'de 4 binin üzerinde başvuru var. CHP'yi, 13 Haziran'da tek başına iktidar yapacağız. Size söz veriyoruz, tek başına iktidarda YÖK'ü kaldıracağız. Gençlerimiz, üniversiteye şifreyle değil, bilimle girecek. Milyonlarca gencin, anne, babanın emeği şifrelenmeyecek, çalınmayacak" dedi. Şahin, İstanbul'dan milletvekilliği adaylığı için başvuran 700'ün üzerindeki aday adayıyla biraraya geldiklerini kaydetti.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

1. Bölge milletvekili aday adayı, İstanbul Şehit Anaları Dayanışma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, CHP'ye çok güvendiğini belirterek, oğlunun 18 yıl önce şehit olduğunu anlattı. Akbaba, TBMM'de Türk bayrağı açtığını ve bundan dolayı da meclise girişinin yasaklı olduğunu da kaydederek, "Sokaklarda bıçaklanan fedakar kadınların temsilcisi olacağım" dedi. Milletvekili olması durumunda başörtüsünü çıkarıp çıkarmayacağının sorulması üzerine, "Benim için sorun değil. Kanuna boynum kıldan incedir" diye konuştu.

1. Bölge milletvekili aday adayı Eski İstanbul Valisi Erol Çakır da, "Ülkemiz hızla karanlığa bir ortama doğru sürükleniyor. Türkiye, adeta Doğu'ya doğru yol alan bir gemide Batı'ya bakan insanlar konumuna düştü. Herkes endişeli" diye konuştu.

2010 yılındaki YAŞ'ta terfisini bekleyen ancak terfi gelmeyince görevinden istifa eden Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk de CHP 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu. Ertürk, "Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyordu. Bu zor dönemden geçerken, ben de ülkemin, cumhuriyetimin, değerlerimin bir savunucusu bir komutan olduğum için hedef olmuştum. Mücadelenin komutanlarım tarafından gereği kadar yapılmadığını da iddia ediyordum. Onun için istifa ettim. Daha iyi mücadele edebilmek için CHP'nin saflarına katıldım" diye konuştu.

CİHANER VE TEKİN GELMEDİ

CHP'nin genç aday adaylarından 1985 İzmir doğumlu olan Avukat Emrah Köksal da, CHP'nin çok uzun soluklu bir okul olduğunu ifade ederek, "Bu okulun tozunu yutan çok kısa zaman içerisinde zaten olur" dedi. Berhan Şimşek de, 22. Dönem'de milletvekilliği yaptığını hatırlatarak, "Bu dönem de yarım kalmış, yapılacaklar var" dedi. Eski İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın da, "Son 8 yıldır Türkiye'nin yaşadığı bir süreç var. İşsizlik, ekonomik anlamdaki sıkıntılar, ülkedeki hukuksuzluklar had safhaya vardı. Dolayısıyla Türkiye'nin daha iyi bir iktidara kavuşması CHP ile mümkün olabileceği için CHP'den aday adayı oldum" diye konuştu.

Öte yandan bazı aday adaylarının ise kartlarının bulunmasına rağmen gelmedikleri görüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner gibi isimler toplantıya katılmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
title