Haberler

Mubim Her Belediyede Olacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleri ile bir araya geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleri ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı konuşmada belediyeyi en iyi şekilde yönetmek adına neredeyse geceli gündüzlü bir gayretin içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Türel, "Tabi her şeyi bir anda yapabilmek mümkün değil. Bir taraftan belediyemizin kurumsal yapısını güçlendirmek, belediyemizin yapısal renovasyonunu sağlama, diğer taraftan yeni sınırlarımız içerisinde teşkilatlanma faaliyetleri, diğer taraftan da sadece birkaç sene değil beş senelik yatırım programımızı planlama gibi oldukça ağır bir süreci arkadaşlarımızla beraber çalıştık. Biz geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bunların hepsini memleketimizin hayrına çalışmaya dönüştürmeye çalışıyoruz" dedi.

MUBİM TÜM TÜRKİYE'DE

Teknolojiye dayalı çok farklı projelerinin olduğunu belirten Başkan Türel, "Akıllı belediyeyle ilgili geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Bize ABD'den Avrupa'dan gelip akıllı belediyeler ilgili sunum yapıyorlar. Sizlerde proje hazırlayın gelin, sabah kadar dinleyelim" dedi. MUBİM'i cep telefonundan iş adamlarına gösteren Başkan Türel, "Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'da muhtarlarla toplantı yaptı. İçişleri Bakanlığı'na sistemin aynen tüm Türkiye'de kullanılması yönünde bir talimatı olmuş. İsmi de bizim koyduğumuz gibi MUBİM olacak. Bizim teknolojik yaptığımız işler, biranda dikkat çekiyor. Belediyede iyi bir yazılım ekibi kurduk. MUBİM'i kendi bünyemizde yazdık" diye konuştu.

TOPLU ULAŞIM İZLENECEK

Toplu ulaşım araçlarına yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel, şunları kaydetti:

"Üzerinde zaten çalışıyorduk. Ama Özgecan hadisesinden sonra daha da önemli hale geldi. Bütün toplu ulaşım araçlarının nereye gidiyorsa, ne yapıyorsa takip edeceğiz. Hatta ve hatta aracın içine kamera koyacağız ve izleyeceğiz. Arkadaşlarımız hukuki olarak çalışıyorlar. Sistemi kapatana veya kapatmaya çalışana da çok ağır cezalar vereceğiz. Teknolojik imkanları vatandaşın yararına kullanmak için çalışıyoruz."

EKONOMİK TABLOYA İNANAMADILAR

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarını benzerinin devlettin içinde de olduğunu açıklayan Başkan Türel, "İç Borç Genel Müdürlüğü'nde benzeri çalışma her belediye için yapılır. Biz göreve geldiğimizde durum fevkalade kritik ve kötüydü. 6 ay sonra hazine müsteşarı ile görüştüm. 'Biz kuyruğu düzeltiyoruz, size anlatalım, durumu tekrar değerlendirin' dedim. 8 ay sonraki yaptığımız düzenlemeler neticesinde ekonomik tabloyu sunduğumuzda inanamadılar. Gerekeni yapacaklarını ifade ettiler. Dün Büyükşehir Belediyesinde 22 tane irili ufaklı toplantı yapmışım. Biz Antalyamıza hizmet etmek için saçımızı süpürge ediyoruz. Çalışınca oluyor" ifadelerini kullandı.

1 MİLYAR TL YATIRIM

Ekonomi yatırımla büyüyeceğinin altını çizen Başkan Türel, memlekete ne kadar yatırım yapılırsa o kadar çok kazanan olacağını belirtti. Bir memlekette yatırım yapılmazsa ekonominin duracağını açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstihdam sorun haline gelir, arkasından da bir çok ciddi sıkıntı. Hizmette olmadığı için kentin sorunları da alt alta biriktiğinde ciddi sorun yumağına dönüşür. 10 aylık bir geçmişimize baktığımızda bu konuda fevkalade önemli gelişmeleri, başlayan ve başlayacak olan yatırımları görüyoruz. Başkanımız Ahmet Davutoğlu Antalya'ya geldi. Belediyemizi de ziyaret ettiler. Kendilerine iki saatlik bir brifing arz ettim. Antalya'da belediye olarak bir sene içerisinde ihale hazırlıkları yürütülen veya ihalesi tamamlanmış işlerimizle ilgili toplam yapılacak yatırım miktarının 1 milyar TL civarında bir rakam olduğunu ifade ettim. Bu çok önemli. Yani bu nasıl oluyor, kaynak nasıl oluyor soruları hep akla geliyor. Doğru finans yönetimi sizi ekonomik sorunların içerisinden çıkartır."

BORCU DA ÖDERİZ, YATIRIM DA YAPARIZ

Antalya'da belediye başkanlığı yapıp ekonomik sorunlardan şikayet etmek bir belediye başkanının işinin olmaması gerektiğini söyleyen Başkan Türel, 2 katrilyon üzerinde bir borç devraldıklarını, bunu vatandaş bilsin diye birkaç kez dile getirdiklerini, asla şikayet etmediklerini söyledi. Başkan Türel, "Biz bu borcu da öderiz, yatırım da yaparız. Esnafımıza, iş adamlarımıza borcumuzun hemen hemen tamamını kapatmış durumdayız. Tabi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne mal satan esnafımız, parayı ne zaman alacağını bilemediği için ciddi fiyat artışlarıyla mal satıyordu. Şimdi biz on-line sistemle hesabına geçiyoruz. Belediyemizin 235 milyon bir borç ödemesini gerçekleştirdik" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Döşemealtı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title