Haberler

Mübaşirlikten Avukatlığa Uzanan Başarı Öyküsü

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Ereğli ilçesinde adliyede mübaşir olarak çalışan yüksekokul mezunu memur, Dikey Geçiş Sınavı'yla (DGS) kazandığı hukuk fakültesinden mezun olarak avukatlık stajına başladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Adalet Meslek Yüksekokulundan 2005'te mezun olan Erden Efe (29), Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek 2008'de Ereğli Adliyesinde mübaşir kadrosuna atandı.

Adliyede duruşmaları takip ettikçe avukatlık mesleğine ilgisi artan Efe, DGS'ye hazırlanarak 2011'de Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Görevinden istifa etmeyen Efe, yüksekokul mezunu olması dolayısıyla sınav günleri izin alarak ve zorunlu derslere girerek iki yılın sonunda diplomasını aldı.

Memuriyetten istifa ederek ağabeyinin yanında staja başlayan Efe, bir yıl sonra cübbe giyip mübaşirlik yaptığı adliyeye avukatlık için dönecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994 yılında ağabeyi Yılmaz Efe'nin hukuk fakültesinde eğitim gördüğü sırada kitaplarını görünce, "Bu kitaplar ne kadar kalın, insanlar bunu nasıl okuyorlar?" diye düşündüğünü, yıllar sonra fakülteye girince ilk o anılarının aklına geldiğini söyledi.

Adliyede yaklaşık 5 yıl mübaşir olarak çalıştığını anlatan Efe, "Bir gün duruşmadayken, 'Ben de hukuk okumalıyım, olduğum konumda kalmamalıyım' diye düşündüm. O cevheri kendimde hissettim. Dikey Geçiş Sınavı'na hazırlanarak 2011'de hukuk fakültesine girmeye hak kazandım. Bu yılın ağustos ayında da mezun oldum" ifadesini kullandı.

"Cübbemi 1 yıl sonra giyeceğim"

Efe, 2013'ün eylül ayında devlet memurluğundan istifa ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İki yıllık eğitim döneminde adliyeden aldığım izinlerin yanı sıra yıllık izinlerimi  kullanarak derslerin bir bölümüne ve sınavlara katıldım. Çok sıkıntılı ve sorunlu süreçten geçtim. Otobüse atlayıp derse veya sınava giriyordum, ertesi gün iş başı yapıyordum. Okumanın kesinlikle yaşı yok. 27 yaşında hukuk fakültesini kazandım. Fakültede 40-50 yaşlarında ağabey ve ablalarımız da vardı. Yeter ki insan istesin. Elimdekilerle asla yetinmedim ve hep daha ilerisini düşündüm. İnsanlar bulunduğu konumda kalmamalı, hayatında değişiklikler yapmalı. Adliye içinde baktığınızda kariyer sıralamasında mübaşirlik, zabıt katipliği ve yazı işleri müdürlüğü gelir. Yazı işleri müdürlüğü ulaşılabilecek en üst kademedir. Ben mübaşirlikten avukatlığa direkt uzandım."

Ağabeyinin yanında geçen ay avukatlık stajına başladığını belirten Efe, "Ailemin katkısı çok büyük oldu. Beni takdirle karşılıyorlar. Bir yıl sonra cübbemi giyip duruşmalara girebileceğim. Adliyedeki çalışmışlığım dolayısıyla hukuk uyuşmazlıkları konusunda tecrübeliyim. Bunun kariyerime önemli katkısı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Yılmaz Efe Zonguldak KPSS Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title