Haberler

Devrik Diktatör Hüsnü Mübarek Aklandı

Güncelleme:

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2011'deki gösterilerde protestocuları öldürmek suçlamasıyla yargılandığı davadan aklandı.

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek (86), iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısının, "göstericilerin öldürülmesi" ve yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada kararlar açıklandı. Mübarek her iki suçlamadan da aklandı.

MÜBAREK AKLANDI

AFP'nin haberine göre, Kahire'deki mahkeme, 2011'de en az 1400 kişinin hayatını kaybettiği olaylar sırasında "göstericileri öldürme emri vermekle" ve yolsuzlukla suçlanan Mübarek'in beraatine karar verdi. Mübarek'in aynı yolsuzluk davasında yargılanan oğulları ile "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanan altı yardımcısı ve İçişleri eski Bakanı Habib el-Adili de aklandı.

SERBEST KALMAYACAK

Mübarek hakkında daha önce bir başka yolsuzluk davasından üç yıl hapis cezası verildiği için 86 yaşındaki siyasetçinin tahliye olmayacağı açıklandı.

Duruşmaya tekerlekli sandalyeyle katılan Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile aynı demir kafeste yer alırken, dönemin İçişleri Bakanı Adili ve altı yardımcısının ise başka bir kafese konulduğu görüldü.

Mübarek, uzun süredir kaldığı askeri hastaneden ambulans helikopterle mahkemeye getirildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Mübarek'in destekçileri ile 25 Ocak 2011 devriminde hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşmanın yapıldığı bina önünde toplandı. Davanın görüldüğü Kahire'nin doğusundaki polis akademisi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Mübarek, iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısı, 25 Ocak 2011 devriminde "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanıyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsnü Mübarek Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (14)

YUSUFmobilWeb@haberler.com:

Bu ne bicim sistem sisi serefsizi katiller zalimler serbest mazlumlar muslumanlar hapiste sisi kupegi amerika israilin kupegi darbeci it serefsiz allah sizi kahretsin zalimler kafirler icin yasasin cehenem allah belalar yagdirsin size adi serefsiz sisi lanetli pislik seytan

10
2
yanıtYanıtla
objektif:

İsminden utan ey ahmak abd nin uşakları şu anda ona ittifak edenlerdir bunu anlamacak kadar aptalmısınız abd nin ve ittifaklarının sisiye nasıl düşman oldukları ortada akıllı olun ey cahiller. .

yanıt0
yanıt0
istanbul:

Asıl dini kullanan münafık mursi bir numara abd adamıydı bu yüzdende adama darbe yaptılar . akılsızlar

yanıt0
yanıt0
orakMobil-ANDROID:

orda bir diktatör düzmece mahkemeyle aklanıyor. buradada farkıyok dosyalar kaçırılıyor. kanunlar savcılar hakimler hakimler kurulu değiştiriliyor. burada yolsuzluğun üstü kapatılmaya çalışıyorlar birde paralel yalanıyla

5
6
yanıtYanıtla
sercanMobil-IOS:

rabiaaaaaa,,, noldu loooo

3
7
yanıtYanıtla
Zaza 23 PalùmobilWeb@haberler.com:

Servisiz yahudi usklari bu dunyaya adlandin mahkemiyi kunrada ne yaparsin kafirler icin biji chenem

6
1
yanıtYanıtla
TAŞTAN:

it iti ısırmaz

6
1
yanıtYanıtla
fat pizza:

allahin izniyle pardon yahudinin gucuyle canini kurtardi omrunun kalan kisminida amerikada huzur icinde gecirir

4
1
yanıtYanıtla
keke:

bu haberi en alt tarafta göstermenizi tebrik ettim yahudi hayranları sizi 1. sıraya koysanıza sizce önemsiz bi haber mi bu ?

3
1
yanıtYanıtla
t y 06:

herkes kendi yasalarına gure yargılanır bence

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title