Haberler

Mübadele Müzesi Bir Ödül Daha Aldı

Güncelleme:

Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı, Lozan Mübadilleri Vakfı, Çatalca Belediyesi ortaklığı ve Ölçer Ailesi'nin yer tahsisi sonucu 20 Aralık 2010 günü yoğun bir katılımla Çatalca'da açılmıştı.

Açıldığı günden itibaren binlerce kişinin ziyaret ettiği müze halk tarafından büyük bir beğeni kazanıyor.

2011 yılının Haziran ayında, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada ödül alan "Çatalca Mübadele Müzesi" Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından yine 2011 yılı Ağustos ayında düzenlenen 2. Üretken Belediye Proje Yarışmasında, Mübadele Müzesi Sosyo – Ekonomik ve Kültürel Projeler kategorisinde dereceye girerek ödül almıştı.

TÜRKİYE'NİN İLK MÜBADELE MÜZESİ

Çatalca Mübadele Müzesi bu sefer de Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı tarafından düzenlenen 20. Motif Halk Bilim Ödülleri'nde bir ödül daha aldı. 20. Motif Halk Bilim Ödülleri ve Motif Özel Ödülleri programı Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Program saat 19:00'da kokteyl ile başladı. Ödül töreni ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Motif Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal'ın konuşması ile devam etti. Yapılan konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Çatalca Belediyesi'nin de Çatalca Mübadele Müzesi de ödüle layık görüldü. Çatalca Belediyesi'nin ödülünü Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın adına Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel aldı. İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan tarafından verilen ödülün ardından Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel bir konuşma yaptı. "Belediye Başkanımız Cem Kara'nın il dışında bir programda olmasından dolayı bu akşam bu güzel ödülü almak bana nasip oldu. Mübadelenin 87. yılında Çatalca'nın ilk Mübadele Müzesi'ni açtık. Aradan geçen bunca yıla rağmen müzenin açılması bize nasip oldu. Bizim müze projemiz ve Mübadillerin kültürüne bu güzel ödülü layık gören Motif Vakfı Başkanı'na, yönetim kuruluna ve ödül seçici kuruluna çok teşekkür ederim. Projemizi gerçekleştirirken bizim ile birlikte proje ortağı olan Lozan Mübadiller Vakfı'na, Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı'na ve Ölçer Ailesi'ne de ayrıca teşekkür ediyorum. Ben de ülkemiz tarihi için bir dam olan Mübadeleyi yaşamış bir ailenin üçüncü kuşak torunuyum. Bu ödülü göç yollarında hayatlarını kaybeden Mübadiller ve bugün ülkenin dört bir yanında yaşayan tüm Mübadiller adına alıyorum. Son söz olarak da şunu söylemek istiyorum: Çekilen acılar bir daha yaşanmasın" şeklinde konuşan Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel'in ardından diğer ödül sahipleri de ödüllerini aldı.

Halk oyunları gösterileri ve türkülerin de söylendiği gecede büyük ödül Yunus Emre Enstitü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi'ye Türk folkloruna kuruluş sağlayan Kırşehir Valisi Necati Şentürk'e, Halk müziği hizmet ödülü Kubilay Dökmetaş'a, Halk Bilim hizmet ödülü Prof. Dr. Hayrettin İvgin'e, Halk oyunları hizmet ödülü Sadık Gürsu'ya, maddi folklor ürünlerini derleme ve yaşatma ödülü Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ne Medya Halk Bilim ödülü TRT TÜRK Büyük Ustalar programına, Motif Özel ödülü Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başaran Ulusoy'a, Motif özel ödülü Şoray Uzun'a, Motif Özel ödülü Halil Balıkçıoğlu'na, Motif özel ödülü Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'na, Motif özel ödülü İncel Medya Grup Ekrem İncel'e TRT Müzik Kanaviçe Programı Mircan Kaya'ya, Show TV Lezzet Haritası programı Ezgi Sertel'e ve Urfalıyam Ezelden dizi başrol oyuncusu Öykü Gürman'a, NTV Zaman Yolcusu – Türklerin İzinde program sunucusu Ahmet Yeşiltepe'ye, CNN Türk İki Kahve Arası programı Tanem Sivar'a, Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne, Azeri sanatçı Azerin'e, ve Gold Film Prodüksiyon A.Ş Güzel Köylü dizi filmine verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erhan Güzel Çatalca Lozan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title