Haberler

MTU Türkiye 25. Yılını Kutluyor

Güncelleme:

MTU, 25. yıl kutlamalarında Türkiye'de sahip olduğu hizmet, bakım ve depolama kapasitelerini iki katına çıkaracağını duyurdu.

Türkiye'deki tesis alanı iki katına çıkarılacak

Dünyanın en büyük dizel motor ve jeneratör sistemi üreticilerinden

MTU markası Rolls-Royce'un Kara-Deniz biriminde yer alan Rolls-Royce Güç Sistemleri'nin bir parçası. Rolls-Royce Türkiye, faaliyetlerini Sivil ve Savunma Havacılık-Uzay, Denizcilik, Güç Sistemleri ve Nükleer başta olmak üzere tüm endüstri dallarında sürdürüyor.

MTU, şirketin Türkiye'de faaliyet gösterdiği 25 yılda gücüne güç kattı. MTU Türkiye, son 5 yılda gelirini üçte iki oranında artırdı ve işgücünü iki kat büyüttü. MTU, Türkiye'deki geliştirme faaliyetlerini de ciddi derecede artırdı. Artık şirket, tesis alanını ikiye katlayarak 14.000 m2'den fazla alana yayılmayı planlıyor.

MTU Türkiye CEO'su Ekrem Kuraloğlu şirketin sürdürülebilir büyümesini şu sözlerle vurguladı: "Türkiye'deki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Şirketimizin Türk ekonomisine sağladığı katma değeri daha da artırmak ana önceliklerimizdendir."

Kuraloğlu MTU Türkiye çalışanlarının başarılarından dolayı duyduğu gururu, "Yerli ürünlerle geliştirdiğimiz savunma uygulamalarının da dahil olduğu geniş denizcilik portföyümüze enerji projeleri de ekledik. Deniz motoru sistemlerindeki liderliğimiz, güç üretimi sektöründe başarılı olmamıza yardımcı oldu. 2013 yılında yaptığımız anahtar teslim doğalgaz enerji santrali projelerimizle pazarda liderlik koltuğuna oturduk. Sunduğumuz anahtar teslim projelerle 1,2 milyon nüfuslu bir şehrin enerji ihtiyacını karşılayabiliyoruz" sözleriyle ifade etti.

Kuraloğlu, Türkiye'nin tesis içi elektrik üretimi projelerindeki mühendislik başarılarıyla tüm dünyada adından söz ettiren MTU için bir referans pazar haline geldiğini memnuniyetle duyurdu.

Rolls-Royce Güç Sistemleri'nin CFO'su Marcus A. Wassenberg, "MTU Türkiye kısa zamanda büyük atılımlar kaydetti. Bu, Türk girişimcilerin elde ettiği tarihi başarılara çok iyi bir örnek... MTU Türkiye'nin 150 kişilik güçlü kadrosu sayesinde bunu başardık. Türkiye'de 25 yılda elde ettiğimiz başarılardan ötürü son derece mutluyuz ve pazardaki yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.


Rolls-Royce Holdings PLC hakkında

Rolls-Royce'un vizyonu, özellikle Havacılık-Uzay ve Kara-Deniz birimleri aracılığıyla değişen dünyaya daha iyi enerji çözümleri yaratmaktır. Bu şirket birimleri pazara gaz türbinleri ve pistonlu motorlar olmak üzere iki güçlü teknoloji platformu üzerinden ulaşır. Havacılık-Uzay birimi, Sivil Havacılık-Uzay Sistemleri ve Savunma Havacılık-Uzay Sistemleri'nden oluşur. Kara-Deniz, Denizcilik, Nükleer ve Güç Sistemleri'nden oluşur.
Rolls-Royce 120'den fazla ülkede 380'den fazla havayolu ve kiralama şirketi, 160 silahlı kuvvetler, 70'i deniz kuvvetleri olmak üzere 4.000 denizcilik müşterisi ve 5.000'den fazla güç ve nükleer enerji müşterisine hizmet vermektedir.
Rolls-Royce, İstanbul'daki şirket binasından Türkiye ve Orta Asya'daki faaliyetlerini idare etmektedir. Tuzla'da Marin Satış ve Hizmet ofisimiz bulunmaktadır. Güç Sistemleri birimi altındaki MTU markası İstanbul'un kuzeyinde kurulu, 160 kişinin çalıştığı bir dizel motor üretim tesisine sahiptir.
İş merkezi Güney Almanya'nın Friedrichshafen kentinde olan Rolls-Royce Güç Sistemleri'nde 11.000 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Ürün portföyünde gemiler için MTU marka yüksek devirli motorlar ve tahrik sistemleri, güç üretimi, ağır kara, demiryolu ve savunma araçları ile petrol ve doğalgaz endüstrisi yer almaktadır. Şirket, MTU Onsite Energy markasıyla yedek güç, asgari yük ve azami yük uygulamaları ile gaz motorlarıyla ısı ve gücün bir arada üretildiği kojenerasyon tesislerine dizel jeneratör tedarik etmektedir. Bergen marka orta devirli motorlar gemilere ve enerji üretim uygulamalarına güç sağlamaktadır. L'Orange, büyük motorlar için sunduğu yakıt enjeksiyon sistemleriyle portföyü tamamlamaktadır.
Rolls-Royce 120'den fazla ülkede 380'den fazla havayolu ve kiralama şirketi, 160 silahlı kuvvetler, 70'i deniz kuvvetleri olmak üzere 4.000 denizcilik müşterisi ve 5.000'den fazla güç ve nükleer enerji müşterisine hizmet vermektedir.
Kuruluşumuzda 4 temel unsura odaklanıyoruz:
Müşteri – müşteri merkezli çalışıyoruz
Konsantrasyon – nereye odaklanacağımıza karar veriyoruz
Maliyet – sürekli daha verimli olmaya çalışıyoruz
Kar – finansal başarımızı arttırıyoruz
2014 yılında, yaklaşık olarak yarısını satış sonrası hizmetlerden elde ettiğimiz 14,6 milyar pound yıllık gelire ulaştık. Kesinleşmiş finansal raporlarda 30 Haziran 2015 günü 76,5 milyar sterlin görülüyordu.
Rolls-Royce olarak 2014 yılında araştırma ve geliştirmeye 1,2 milyar pound ayırdık. Ayrıca Rolls-Royce mühendislerinin bilimsel araştırmalarda ön sıralarda yer aldığı 31 üniversitenin teknoloji merkezlerinden oluşan global bir ağı da desteklemekteyiz.
Rolls-Royce 50'den fazla ülkede 15.500'den fazlası mühendis olmak üzere 54.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.
Rolls-Royce Group olarak kadromuzda stajyer ve yeni mezunlara yer vermeye ve çalışanlarımızın becerilerini geliştirmeye gayret ediyoruz. 2014 yılında dünya genelindeki eğitim programlarımıza 357 stajyer ve 354 yeni mezun aldık. Tüm dünyada eğitim program ve faaliyetlerine aktif şekilde katılan 1.000'den fazla Rolls-Royce fen bilimleri elçimiz bulunuyor. 2020'ye kadar fen bilimleri destek faaliyetlerimiz kapsamında 6 milyondan fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title