Haberler

Mttb'den 28 Şubat Tepkisi

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, 28 Şubat post modern darbesini protesto ederek, halen cezaevinde bulunanlara özgürlük istedi.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, 28 Şubat post modern darbesini protesto ederek, halen cezaevinde bulunanlara özgürlük istedi.

Orhan Camii meydanında Cuma namazı çıkışında toplanan MTTB Sakarya Şubesi üyeleri adına Eğitim Kültür Başkanı Halil Amuce tarafından basın açıklaması okundu.

Amuce okuduğu açıklamada, "Bugün günlerden 28 Şubat. Eğitim hakkı elinden alınan başörtülü üniversite öğrencileri, ikna odaları, zindanlara doldurulan Müslümanlar, adaletsizlik ve zulüm. Tarihe bıraktığı izlerle belki de unutulmayacak olan, unutulmaması gereken bir günden bu yana 17 yıl geçti. Bugün dönüp sürece baktığımızda 28 Şubat'ta mağdur durumunda olan milletimizin refahının, haklarının ve özgürlüklerinin o günlere göre ne kadar değiştiğinin farkındayız. Hatta fazla gelen bu rahatlığın oluşturmuş olduğu rehavetin de farkındayız. 28 Şubat'tan günümüze geldiğimizde değişmeyen bazı şeyleri de görmekteyiz. Suçu tespit edilemeyen, ama yıllardır zindanlarda hayatı geçen Salih Mirzabeyoğlu, Malatya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp yıllardır ihtimale binaen cezaevinde tutulan Milli Türk Talebe Birliği'nin Malatya Başkanlığını yapmış Zekeriye Şengöz ve MTTB'li Fahri Memur, 14 yaşında devleti yıkmaya teşebbüsten darağacı gösterilen Yakup Köse… Çektikleri haksız cezanın yeterliliğine inanılmayan Umut Davası mağdurları hala 28 Şubat'ın izlerini günümüze taşımaktadır. Milli Türk Talebe Birliği olarak diyoruz ki; eğer 28 Şubat bitme sürecine girecekse bu, mağdurların özgürlüğüne kavuşmasıyla başlayacaktır. 28 Şubat döneminde asker, yargı ve medya ile birlikte darbenin işbirliğini yapan YÖK'ün kapatılması gerektiğini Milli Türk Talebe Birliği olarak yıllardır dile getirmekteyiz. Ülkemizi geriye götüren 28 Şubat gibi yaşadığımız birçok sorunun çözümü olarak gördüğümüz Yeni Anayasa'nın biran önce yapılmasını istiyoruz. Milli Türk Talebe Birliği, 28 Şubat'ın bir daha yaşanmasını istemediği gibi, izlerinden biran önce kurtulmak istiyor" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

28 Şubat Malatya Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title