Haberler

Mtso ve Mtosb İşbirliği Kararı Aldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Mersin sanayisi, ekonomisi ve buna bağlı alt yapı sorunlarının çözümü konusunda işbirliği kararı aldı.

MTSO Yönetim Kurulu ve MTOSB Müteşebbis Heyeti, her iki kurum arasındaki işbirliğini daha da ileriye taşımak, Mersin sanayisinin sorun ve çözümlerini konuşmak üzere bir araya geldi. MTSO tarafından organize edilen toplantı, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli başkanlığında gerçekleştirildi. Mersin sanayisi, ekonomisi ve buna bağlı alt yapı sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, sorunların çözümünde ileriye yönelik sıkı bir iş birliği oluşturulmasına ve bunun düzenli toplantılarla pekiştirilmesine karar verildi.

MTSO Başkanı Aşut, toplantıda yaptığı konuşmada, kentin sanayi yatırımlarının planlı ve verimli gelişebilmesi için daha planlı ve alt yapısı hazır yeni yatırım alanlarına, yani yeni OSB'lere ihtiyacı olduğunu belirtti. Bunun var olan OSB'nin görevi olmadığını, OSB'lerin var olan kaynaklarını öncelikle kendi sanayicilerine ve kendi OSB'lerinin alt yapı eksiklerine harcamaları gerektiğini ifade eden Aşut, "OSB'lerin amacı kendi OSB'lerinin alt yapısını, yollarını mükemmel hale getirmek, ucuz ve sürekli enerji teminini sağlayarak sanayicinin rekabetçi olmasını sağlamak olmalıdır. OSB'lerin görevi sanayicisini eğitmek, vizyon hazırlamak olmalıdır. OSB'lerin görevi yeni OSB'ler açmak değildir. Henüz var olan ve çalışan kendi OSB'sinin alt yapı eksikleri varken, bir OSB'nin kaynaklarını bunları çözmek yerine yeni bir OSB kurulmasına harcaması hem o OSB'nin sanayicisine bir haksızlık hem de akılcı olmayan bir harekettir. Yeni OSB'lerin kurulması OSB'lerin değil, yerel yönetimlerin, Ticaret ve Sanayi Odalarının, Valiliklerin ve Sanayi Bakanlığı'nın görevidir. Eğer Mersin'in üçüncü, dördüncü, beşinci OSB'ye ihtiyacı varsa ki, yüzde yüz vardır, bunları kurması gereken kurum var olan OSB değil, saydığımız diğer kurumların oluşturacağı yeni müteşebbis heyetleridir. Böylece her yeni OSB'nin yeni bir kaynağı olur, kendi sanayicisi tarafından yönetilir ve diğer OSB'lerin kaynağı kullanılmamış olur. Bu Türkiye'de de dünya da böyledir" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERİN BAŞLICA GÖREVİ KENTİN İSTİHDAM SORUNUNU ÇÖZMEKTİR"

MTSO olarak yeni OSB'lerin ortaya çıkmasında üstlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarının altını çizen Aşut, "Bu bizim görevimizdir, Mersin sanayisine ve Mersinlilere sorumluluğumuzdur. Yerel yönetimlerin de bu işlere daha çok sahip çıkması gerekmektedir. Yerel yönetimler artık kentin istihdamının kendilerinin başlıca çözmesi gereken bir görevi olduğunu anlamaları gerekmektedir. Hele hele değişen yasa ile tüm kentin her alanda sorumlusu haline gelen Büyükşehir Belediyesi'nin ve diğer alt birim belediyelerin kentin ekonomik sorunlarının çözümünde icra makamı olduklarını hatırlamaları gerekmektedir. Avrupa ve Amerika'da tüm gelişmiş kentlerin ekonomisinin lokomotifi yerel yönetimlerdir. Ne yazık ki, bizde bizim zorlamamız olmadan yerel yönetimler ekonomiye entegre olmuyorlar" ifadelerini kullandı.

MTSO'nun, OSB'lerin tümünün kurulmasında planlamalarından lobi çalışmalarına, uzman personel desteğinden ilgili Bakanlıklarla görüşmelerine kadar bir çok temel konuda öncü rol oynadığını vurgulayan Aşut, tüm bunları Mersin'e ve Mersinlilere olan bir borç ve sorumluluk duygusu ile yaptıklarını kaydetti. OSB'lerde yer alan firmaların kentteki diğer KOBİ'lerden hizmet ve ürün satın aldıklarını dile getiren Aşut, OSB'lerin bu anlamda kent ekonomisinde bir domino etkisi yaptıklarını, diğer küçük sanayi sitelerini harekete geçirdiklerini söyledi.

"MTSO VE OSB BÜYÜK İŞLERE ORTAK İMZA ATTI"

MTOSB Başkanı Tekli de MTOSB ve MTSO'nun sıkı ilişkiler içine girdiğinde çok önemli işlere imza attıklarını, bu iki kurum daha sıkı bir birlik ve beraberlik gösterirse Mersin ekonomisine daha da büyük şeyler kazandıracaklarına inandıklarını belirtti. MTSO ile birlikte Mersin Teknopark'ın kurulmasına öncülük ederek ve OSB içinde Teknoparka yer vererek Mersin ekonomisinin ileri teknoloji ligine atlamasını sağlayacak dev bir adım attıklarını kaydeden Tekli, MTSO ile ortak sayısız eğitim projesi düzenlediklerini, Mersin'in ulusal ve uluslararası tanıtımında da ortak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Tekli, "OSB içinde ilk kez MTSO ve Mersin Üniversitemizin desteği ile Gıda Teknolojileri Yüksekokulu'nu açtık. Bu Türkiye'de bir ilkti. İlk kez bir OSB içinde Teknopark açtık ve yine ilk kez bir OSB içinde Meslek Lisesi açtık. Öğrencileri üretim merkezi ile buluşturarak gerçek mesleki eğitim veriyoruz. Yurt içinde ve yurt dışı fuarlarında beraber hareket ederek Mersin'in gücünü gösterdik. İlişkilerde karşılıklı eksiklerimiz olabilir. Önemli olan bunları açık ve samimi bir şekilde konuşmaktır. Bu önemli iki kurum ilişkilerini sağlamlaştırdıkça Mersin'in sanayisi, ekonomisi daha da iyi hale gelecektir. Sonuçta amacımız Mersin'i sanayisi ve ticareti ile marka bir kent yapmaktır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Şerafettin Aşut Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title