Haberler

Mtso Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi.

MTSO Meclis salonunda yapılan Şubat ayı toplantısına Meclis Başkanı Sami Payza başkanlık etti. Toplantıda ilk olarak Ocak ayı mizanı 23 milyon 394 bin 925 TL olduğu, 2014 yılı kesin hesapları ve Ocak 2015 ayına ait harcamalar, Hesap İnceleme Komisyonu tarafından incelenerek yönetim kurulu kararı ile harcama yapıldığına, muhasebe ve bütçe yönetmeliğine uygun olduğuna dair rapor meclis başkalığına sunularak oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra Yönetim Kurulu faaliyetleri ile ilgili bilgi veren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, konuşmasına Akçadağ ilçesinde yaşanan uçak kazasına değinerek "Cenabı Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır niyaz ederim" dedi.

Daha sonra gündemde olan kayısının da kuru üzüm gibi okullarda dağıtılması konusuna da değinen Erkoç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya teşrifi nedeniyle bir dosya hazırladık ve Valilikte Sayın Cumhurbaşkanımıza Oda'mızın ve Malatya'nın görüşlerini bizzat ben ifade etmeye çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Savunma Bakanına dönerek, bu konu ile ilgili olarak bir çalışma yapmalarını istedi" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın bir çalışma başlattığını ve bu çalışmanın hayata geçirilmesi durumunda ise Malatya ekonomisinin ve üreticisinin rahatlayacağını belirten Erkoç, "Yıllarca mücadelesini verdiğimiz kayısıda ki fiyat istikrarının yakalanmasında önemli bir adımı hep beraber atmış olacağız. Oda olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu konunun takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Kayısının yanı sıra Malatya'daki ekonomik bazı talepleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Erkoç, "Özellikle Organize Sanayi Bölgelerimizdeki sıkıntıları dile getirdim. Son dönemde 4. Bölge olmamız nedeniyle, Organize Sanayi Bölgeleri 5. bölge, ama yatırımların özelikle tekstilde, konfeksiyon ağırlıklı olmak üzere Şanlıurfa'ya, Batman'a kaydığını ifade ettim. Bu noktada Organize Sanayi Bölgelerimize yeni bir heyecan verici teşvik sisteminin gerçekleşmesi gerektiğini vurguladım. Mermer ihtisas ile ilgili olarak sevindirici bir müjde. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye mermerinin blok olarak artık Çin'e ve diğer ülkelere satılmaması gerektiğini, mermerin Türkiye'de işlenerek ekonomiye kazandırılmasının ülke ve şehir için hayırlı olacağını ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımıza Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak bilgi aktardım. Gerekirse orayı 6. bölge ilan etmek suretiyle, buradaki alt yapı süreci tamamlandı gibi, son noktaya gelindi, belki bu yıl içerisinde ihaleye çıkma zeminini oluşturursak Malatya ciddi bir katkı sunacağı kanaatindeyim. Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili olarak 2012 yılında çıkan bir yönetmenlik gereği, 'bir işletme 1 kiracıya verilebilir deniliyor. Son dönemde bununda sıkıntısını biz il olarak çekiyoruz. Her hangi bir nedenden dolayı bir fabrikanın, diyelim ki 10 bin metrekarelik bir fabrikayı 3'e böldüğünde ancak bir tek kiracıya elektrik verebiliyorsunuz. Bu büyük bir sıkıntı. Bütün Türkiye için geçerli bir sıkıntı. Bu sıkıntının da ortadan giderilmesi noktasında Sayın Cumhurbaşkanımıza ifadede bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımızda Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan'a dönerek, bu konunun Bakanlar Kurulu'nda tekrar bir görüşülmesi gerektiğini talimatını verdi. Yeni dönemdeki Malatya milletvekillerinin birinci sorunlarının Malatya odaklı olmasını istediklerini söyledi" dedi.

Erkoç ayrıca, TSO Meclis Üyelerine gönderilen bir mektup ve içeriği ile ilgili iddialarla ilgili de konuşarak "Bundan sonra da artık muhatap almayacağım. Bu konuda Meclis'te son kez konuşacağım. Artık bu tür iftiraları, bu tür şeyleri buraya taşımanın çok anlamlı olmadığını, gündemi meşgul etmesinin de çok yanlış olduğunu biliyorum. Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Mektupta yapılan iddiaların tümü asılsız ve yanlıştır. Bu konuyla ilgili, arkadaşlarımız eğer merak ederlerse biz bütün sicil kayıtlarını çıkarttık ve dosya halinde getirdik. Bu bilgiler burada isteyen bakabilir. Ben şahsen bununla ilgili olarak suç duyurusunda bulundum ve tazminat davamı da bugün açtım. Yeter artık, bir kurumdan çalışmışsınız ve yönetim olarak oy birliği ile işinize son verilmiş. Artık buranın şahsi kimliğini zedelemeye, kurumsal kimliğini zedelemeye, kişilerin şirketleri ile ilgili yanlış bilgileri kamuoyuna sunmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ben bu konuya bir daha Meclis'te gündeme getirmeyeceğim ve hukuksal boyutunun takipçisi olacağız" dedi.

Erkoç'un konuşmasının ardından dilek ve temenniler ile toplantı son buldu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Hüseyin Erkoç Türkiye Akçadağ Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title