Haberler

Mtso Eğitim ve Kalkınma Vakfı Ana Okul Yapım İhalesine Başlıyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla merkez Akdeniz ilçesinde 11 ilköğretim okuluna yapılacak ana okullarının ihalesi 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla merkez Akdeniz ilçesinde 11 ilköğretim okuluna yapılacak ana okullarının ihalesi 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, MTSO binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, değişen eğitim sistemiyle ve çalışanların çoğalmasıyla ana okul ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti.

Mersin ilçelerinde hem devlet hem de özel okullarının yapıldığını anımsatan Kiper, Akdeniz ilçesinde ise ana okul açığının bulunduğunu ve gelen talepler doğrultusunda projenin ilk adımlarını burada atmak istediklerini kaydetti.

Projenin hazırlandığını ve ihale yapmaya hazır hale geldiğini aktaran Kiper, şöyle devam etti:

"Mersin Valimiz Özdemir Çakacak ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile 11 Nisan 2016'da 11 ilk ve ortaokulun bahçesine 2, 3 ve 4 derslik prefaprik ana okulları yaptırmak için protokol imzaladık. İhalenin herkese duyurulması ve şeffaf olması adına bu toplantıyı yapıyoruz. Okulun inşaatı sırasında Mersin'deki hayırsever yurttaşlarımızdan malzeme veya maddi bağışlar almaya ve bu bağışçılarımızın isimlerini okullarımıza vererek yaşatmaya gayret göstereceğiz. Umuyoruz ki Mersin'de hayırsever yurttaşlarımız bizi yalnız bırakmayacaktır. Okulların projeleri ve teknik şartnameleri, ihale şartnamesi MTSO 4. katta Eğitim ve Kalkınma Vakfı bürosundan temin edilecektir. İhale şeffaf olarak denetlenebilir şekilde yeterliliği olan herkese açıktır."

Kiper, yapılacak inşaatın teknik kontrol işlerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanlarınca yürütüleceğini ve ihalenin de MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı tarafından yapılacağını ifade etti.

İhale hakkında bilgi veren Kiper, "Tüm ödemeler vakıf tarafından bağış ya da nakit olarak yapılıp, inşaatı 2016 - 2017 öğretim yılına şekilde tamamlayacağız. Bunun için taleplilerden okul inşaatını 45 gün içerisinde tamamlamasını isteyeceğiz. İhale sonuçları 10 Ağustos 2016'ta açıklanacak ve inşaata beklemeden başlanılacak." ifadelerini kullandı.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ise Akdeniz ilçesinde okul öncesine yönelik vatandaşlardan yoğun talep geldiğini söyledi.

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı'na gerekli talepleri ileterek destek aldıklarını ifade eden Şimşek, "11 okul az bir sayı değil. Bunun okul olarak yapılmasından öte hayırseverlere örnek olmasından dolayı çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak en güzel yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ve paylaştıkça varlıkların arttığını hatırlatmak istiyorum. Katkıları olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Özdemir Çakacak Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title