Haberler

Mtso Başkanı Sayılgan 8. Ticaret ve Sanayi Şurası'nı Değerlendirdi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Özcan Sayılgan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince düzenlenen, 8. Ticaret ve Sanayi Şurası'nı değerlendirdi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Özcan Sayılgan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince düzenlenen, 8. Ticaret ve Sanayi Şurası'nı değerlendirdi.

Sayılgan, yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda Muş'ta bankalar, organize sanayi bölgesi, teşvik uygulamaları ve KOSGEB destekleri alanında yaşanan sorunları anlattığını bildirdi.

Kentte faaliyet gösteren esnaf ve sanayicinin finansa erişiminde ciddi sorunlar yaşadığını belirten Sayılgan, şunları kaydetti:

"Bu sorunların ana kaynağı bankaların ilimizde yapmış olduğu farklı uygulamalardır. Özellikle kredi ve teminat mektubu taleplerimizde bizlerden istenen ipotekler, bankalar tarafından değerinin çok altında işleme alınmakta ve taleplerimiz karşılanmamaktadır. Yatırım yapılmamakta yapılan yatırımlar da tamamlanamamaktadır. Bu durumda üyelerimizin finansa erişimi en önemli sorundur. Bu sorunun çözümü de son teşvik uygulaması ile 6. bölgede yer alan ilimizde bankaların da 6. bölgeye tanınan teşviklerle uyumlu bir uygulama ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak bir tutum içerisinde olmaları gerektiğine inanıyoruz."

Muş'ta ve bölgede çözümün telaffuz edilmesinde oluşan rahatlamanın hissedildiğinin altını çizen Sayılgan, ilin, bölgenin ve tüm Türkiye'nin, çözüm sürecinin sonuçlanması ve kalıcı bir barış ortamının sağlanmasını şiddetle beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title