Haberler

Mtso Başkanı Aşut, Türk-Arap Odası Yönetiminde Yer Aldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Arap Odalar Birliği arasında imzalanan protokol ile kurulan Türk-Arap Odası'nın Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yer aldı.

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB ile Arap Odalar Birliği, Türk-Arap Odası kurulması çalışmalarını İstanbul'da gerçekleştirilen imza töreniyle tamamladı. Merkezi İstanbul'da olmak üzere kurulan Türk-Arap Odası, 2,8 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip olan 22 ülkeyle Türk iş dünyasını aynı çatı altında buluşturacak. Oda aracılığıyla Türkiye'nin bu ülkelere önemli kalemlerde ihracatını artırması ve Arap dünyasından yatırımcı çekmesi hedefleniyor. Türk-Arap Odası düzenlenecek ortak etkinlikler ve yapılacak ortak çalışmalarla Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak.

Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta olan ve 1951 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Arap Odalar Birliği'nin bünyesinde, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Oman gibi zengin Körfez ülkeleri ile Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas gibi Orta ve Kuzey Afrika ülkelerinin Oda Birlikleri yer alıyor. Arap ülkeleri özel sektörünün çatı kuruluşu olan Arap Odalar Birliği'nin yayıldığı coğrafya 22 ülke, 390 milyonluk nüfusu ve yaklaşık 2,8 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğü temsil ediyor.

"Arap Odalar Birliği temsilcileriyle yaptığımız işbirliği, daralan piyasalara nefes aldıracak"

Türk-Arap Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan MTSO Başkanı Aşut, yaptığı açıklamada, MTSO olarak 2007'den bu yana Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (ASCAME) üyesi olduklarını, mevcut Arap Odalar Birliği üyelerinin bir bölümü ile ASCAME aracılığıyla bugüne kadar yakın temasları bulunduğunu bildirdi. Aşut, "Türk-Arap Odası'nın kurulmasında aktif rol oynayan Mısır Ticaret Odaları Federasyonu ve Afrika Odalar Birliği Başkanı Ahmed Al Wakeel ve İskenderiye Ticaret Odası ile bu bağlamda 2007'den bu yana yakın ilişkilerimiz bulunmakta. Bu platformdaki tecrübemizi ve işbirliğimizi Türk-Arap Odası aracılığıyla daha da geliştirip derinleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Türkiye dış ticaretinin gerek dünyadaki gelişmeler gerekse AB ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir miktar gerilediğini kaydeden Aşut, "Ancak, biz Türk işadamları olarak tek bir pazara bağlı kalmayıp pazar çeşitlemesine gitmemiz gerektiğini uzun süredir biliyoruz. Bu nedenle Arap Odalar Birliği temsilcileriyle yapmış olduğumuz işbirliği, daralan piyasalara nefes aldırması adına ayrı bir önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

22 ülke, 390 milyonluk nüfus ve 2,8 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğün Türkiye ekonomisi adına azımsanacak rakamlar olmadığının altını çizen Aşut, özellikle inşaat ve tarım alanında önemli işbirlikleri olacağına inandığını sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerafettin Aşut İstanbul Türkiye Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title