Haberler

Mtso, 131. Kuruluş Yıldönümünü Buruk Kutladı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Kayseri'de yaşanan bombalı terör eylemi nedeniyle 131. yılına buruk bir başlangıç yaptı.

Yönetim kurulu ve meclis üyeleri, MTSO'nun kuruluşunun 131. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Atatürk ve silah arkadaşları ile başta son dönemlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler olmak üzere tüm şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

"Birbirimize daha çok kenetleniyoruz"

Törende konuşan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, ülkenin kritik günlerden geçtiğini belirterek, "Siyasi ve ekonomik olarak, en önemlisi de toplumsal huzur ve birlik anlamında her cepheden saldırı altındayız. Son olarak Kayseri'de meydana gelen terör olayı sonunda canlarımızı yitirdik. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yararlılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ancak 131'inci yılımızda, kentimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve toplumsal anlamda payandası olan MTSO olarak, Mersin iş dünyası olarak, buradan tüm dünyaya, özellikle de şer güçlere şunu yüksek sesle haykırıyoruz. Odamızın tarihi bir asrı geçmiştir. Millet olarak kurduğumuz devletlerin toplam tarihi binlerce yılı geçmiştir. Milletimizin tarihi ise insanlık tarihi kadar eskidir, köklüdür. Eğer tarihi insanlık tarihi kadar eski olan bu milleti bombalarla yıldıracağınızı, terörle bu ülkeyi parçalayabileceğinizi, şeytani planlarla, darbelerle bu bayrağı indirebileceğinizi ve milletimizin kardeşliğine engel olabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, aldanıyorsunuz" dedi.

Şer güçlerine seslenerek, "Siz terörü destekledikçe, biz birbirimize daha çok kenetleniyoruz" diyen Aşut, "131 yılı arkasına bırakan bir camia olarak işte buradayız. Terörden, bombalardan korkmadan üretmeye, iş ve AŞ vermeye, ülkenin zenginliği olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Oluşturulan korku dünyasına esir olmadan yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Aşut, projelere kaldıkları yerden devam edip, siyaset üstü bir

duruşla sanal kavgalara girmeden, bölmeden, ayrıştırmadan, kenti ve insanları kucaklamaya devam edeceklerini söyledi.

"Kentin huzur ve zenginliğine katkı koymaya devam edeceğiz"

Mersin iş dünyasının, devletinin ve milletinin yanında olmayı sürdüreceğini kaydeden Aşut, "Yorulmadan, küsmeden, şikayet etmeden oturduğumuz makamların hakkını vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin ve Mersin'in yarını bu günüden daha parlak olacak, daha zengin olacak, daha huzurlu, daha mutlu olacaktır. Bizler 131 yıllık bir çınara ve aziz milletimize layık olma duygusu ve sorumluluğu ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda, kentimizin bu köklü kurumunu, dünden bugüne taşıyan herkese teşekkür ediyoruz. MTSO, kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine katkı koymaya devam edecektir. Çünkü Mersin ve Mersinliler bunlara layıktır. Ülkemiz ve milletimiz buna layıktır. 131. yılımız kutlu olsun" diye konuştu.

MTSO'nun bir parçası olmaktan, kente ve ülkeye, millete hizmet etmekten onur duyduğunu dile getiren Aşut, tüm bu hizmetlerin MTSO meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komite üyeleri ve oda personeli ile birlikte gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerafettin Aşut Kayseri Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title