Haberler

Mtosb Başkanı Tekli: "Asgari Ücret Yeterli Değil"

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, asgari ücrete ilişkin dikkat çekici bir çıkış yaparak, “Asgari ücretin ülkemizde yeterli olduğunu düşünmüyoruz.

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, asgari ücrete ilişkin dikkat çekici bir çıkış yaparak, "Asgari ücretin ülkemizde yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Önerimiz, asgari ücretin üzerindeki vergilerin kaldırılması ve bu verginin işçinin net maaşına yansıtılması" dedi.

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, CHP İş Dünyası Grubu'nun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığında geçen cumartesi günü Mersin'e yaptığı ziyarette, asgari ücrete ilişkin dikkat çekici bir çıkış yaptı. 12 milletvekilinden oluşan CHP İş Dünyası Grubu'nun MTOSB'yi ziyaretinde, heyeti Başkan Tekli'nin yanı sıra Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Ali Kıraç, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Kahveci, Denetim Kurulu Üyesi Hasan Şemsi, Bölge Müdürü Halil Yılmaz ve sanayiciler karşıladı. Tekli, ziyarette yaptığı konuşmada, MTOSB'nin Mersin'in lokomotifi olduğunu belirtti. 1995 yılında faaliyete başlayan MTOSB'nin, bugün Türkiye genelindeki OSB'ler içerisinde ön sıralarda yerini aldığını ifade eden Tekli, "Bölgemiz, OSB'lerin kuruluş amacı olarak listelenmiş kriterlerin tamamını yerine getirirken, planlı kentleşmeye katkıda bulunan, çevrenin korunmasını gözeten, Mersin'in büyük bir istihdam açığını kapatan, sanayicisine ve topluma saygı olarak bilinen hizmet birimlerini faaliyete geçiren bir OSB'dir" diye konuştu.

MTOSB'nin, her geçen gün büyüyen ve gelişen teknolojiye ayak uyduran bir OSB olduğunu da vurgulayan Tekli, "Biz MTOSB olarak hem üreten hem de eğiten bir OSB olma özelliğini taşıyoruz. Bugün MTOSB bünyesinde bulunan özel meslek lisemizde 450'ye yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Bizim buradaki amacımız, sanayicilerimizin kalifiye ara eleman sıkıntısına çözüm üretebilmek. Bu düşünce ile çıktığımız yolda, açtığımız meslek lisemiz birçok OSB'ye örnek oldu. Türkiye'nin asıl sorununuz işsizlik değil, mesleksizlik olduğuna inanıyorum. Çünkü sanayici işçi, işçi ise iş arıyor. Ama kimsenin elinde bir mesleği yok. Türkiye'nin sorunu kalifiye eleman olmaması" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRET YETERLİ DEĞİL"

Tekli, konuşmasında asgari ücrete ilişkin de tespitlerde bulunarak, öneride de bulundu. MTOSB olarak işçi maaşlarının yukarıya çekilmesinden yana olduklarını dile getiren Tekli, şunları söyledi: "Asgari ücretin ülkemizde yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Fakat brüt maaşlara bakıldığında asgari ücretin daha yüksek olduğu ortada. Bizim bu konudaki önerimiz ise asgari ücretin üzerindeki vergilerin kaldırılması ve bu verginin işçinin net maaşına yansıtılması. Eğer bu uygulanmaya başlanırsa en azından işçilerimiz biraz daha mutlu olabilirler ve bu da sanayicinin iş gücünün artmasına sebep olur. Biz hiç bir zaman bakış açısı olarak işçiyi kendimize düşman olarak görmüyoruz. Sanayicinin iş gücünün devamı açısından işçilerimiz bizim için çok önemli. MTOSB bünyesine bakıldığında işveren ile işçinin büyük oranda aile gibi olduğunu görebilirsiniz."

MTOSB'nin otoban bağlantısı olmamasından da yakınan Tekli, "En büyük sorunumuz MTOSB'nin otobana bağlanmamış olması. Türkiye'de otoban bağlantısı olmayan ender OSB'lerden biriyiz. Bu konuyla ilgili bugüne kadar çalmadık kapı, konuşmadık platform bırakmadık. Aramızda görmüşken bu konuyu sizlere de bildirmek istiyoruz. MTOSB'nin otoban bağlantısının olmaması hem iş gücünün azalmasına hem zaman kaybına hem de işletme giderlerimizin ciddi anlamda artmasına neden oluyor" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise bölgede ciddi bir ihracat kaybı olduğunu, ancak Mersin'in ihracat kaybının Suriye krizinden değil, son bir yılda Irak'ta yaşananlar nedeniyle Irak pazarına ihracat yapamamasından kaynaklandığını, bu nedenle Irak'a potansiyel ihracatından yaklaşık 125 milyon dolarlık kayba uğradığını söyledi. Mersin'deki işsizlik oranlarına da değinen Öztrak, "Mersin'de işsizlik oranı 2011 yılında yüzde 9,2 iken, bugün yüzde 12,4. Türkiye ortalamasının 3,2 puan üstünde. Mersin'de ciddi bir işsizlik problemi var. İstihdam oranında da 4 yılda yaklaşık 4,3 puanlık bir düşüş var. Bütün bölgede en yüksek düşüş Mersin'de. Mersin'de derhal bu konulara el atılması gerekiyor. Mersin'de ev kiraları 4 yılda yüzde 70 artmış. Türkiye ortalamasının çok üstünde" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title