Haberler

Mtosb 20. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) 20. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) 20. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kutlama kapsamında MTOSB'nin bugüne gelmesinde emeği geçenlere plaket verilirken, ünlü sanatçı Gülben Ergen de konser verdi.

Kargıpınarı'nda bir otelde düzenlenen yıldönümü kutlamasına, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTOSB) Başkanı Şerafettin Aşut, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, müteşebbis heyet üyeleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, sanayiciler ve iş adamları katıldı. Burada konuşan Vali Çakacak, organize sanayi bölgelerindeki sanayicilerin hem ülke çapında hem de uluslararası arenada başarıyla üretim yaptığını ve bunun sonucunda dünyadaki rekabet ortamında ülkemizi ön sıralara tırmandırdığını ifade etti. Organize sanayi bölgelerinin Türkiye'nin sanayileşmesinde önemli bir mihenk taşı olduğunu aktaran Çakacak, OSB'lerin kuruluş yıllarından bugünlere çok kolay gelmediğini ve birçok zorlukla mücadele edip önemli başarılara imza attığına dikkat çekti. Türkiye genelinde yaklaşık 260 OSB'nin bulunduğunun bilgisini veren Çakacak, "Biz valiler aynı zamanda kentin gücüne güç katan, ülke ekonomisine can veren organize sanayi bölgelerinin müteşebbis heyet başkanlığını da yürütüyoruz. 6 aylık Mersin Valiliği görevim süresince aynı zamanda Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığını da yürütmekteyim. Her ay yapılan toplantılardan önce en az 2 üretim tesisini heyet üyelerimiz ile birlikte geziyorum. İnanın her tesis incelemelerimde, o modern tesisleri gördüğümde hem kentim hem ülkem hem de geleceğimiz adına gurur duyuyorum" dedi.

MTOSB'de şu an 2'nci bölgenin yapıldığını ve yapılır yapılmaz da tahsis işlemlerinin bittiğini söyleyen Çakacak, "Şu an MTOSB yatırımcılarımız ve sanayicilerimiz için tam bir cazibe merkezi konumundadır. Aşırı bir talep var. Eminim 2 bölge daha oluştursak, 2'si de hemen dolacaktır. Ülkemizin bulunduğu bölgede bulunan ülkelerdeki istikrarsızlıkların son bulmasıyla Mersin'in daha büyük başarılara yelken açacağına inanıyorum. Bu tür etkinliklerle sık sık bir araya geliyoruz. Mersin'in tüm dinamikleri ile birlikte Mersin ve ülkemiz için daha iyi neler yapabilirizi konuşuyoruz. Mersin'deki bu birlik beraberlik devam ettiği sürece ve gerçekleştirmek istenilen uygulamalar sırayla hayata geçirildiği zaman, Mersin hak ettiği yere en kısa zamanda kavuşacaktır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise MTOSB'nin bugünkü gelişmişliğe ulaşmasında, kendilerinin de büyük emeğinin olmasının gurur verici olduğunu belirterek, "1994'te Tarsus'ta göreve geldiğimizde, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili ortada somut hiçbir şey yoktu. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü kurulmuş, ataması yapılmıştı ama herhangi bir çalışma ya da imar planı bile yoktu. O zaman Organize Sanayi Bölgesi, bugünkü kadar güçlü değildi. İmar planını, Tarsus Belediyesi çalışanlarıyla bizzat benim katkılarımla yaptık. O günden bugüne, Organize Sanayi yönetiminde en uzun süreli görev yapmış bir kardeşinizim. Ömrümün üçte biri Belediye Başkanı olarak Tarsus'ta geçti. Ayrıca bu üçte biri Organize Sanayi'nin bu günlere gelmesi için çeşitli şekillerde verdiğimiz desteklerle, yönetim kurulu hizmetleriyle geçti. Ülke ekonomisine katkı sağlayan, istihdama en büyük desteği veren bir Organize Sanayi Bölgesi'nin kentimizde olması gerçekten mutluluk verici. Özellikle dünya markalarının burada yer alması, üretim yapması, katkı sağlaması onur verici" şeklinde konuştu.

Bölgenin en büyük probleminin işsizlik olduğuna değinen Kocamaz, bugün Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamen dolu olmasının, yeni sanayicilere yer ayrılmasına yönelik gayretin sürdürülmesinin, imar planında yeni yatırım bölgelerinin oluşturulmasına yönelik gayretlerin olmasının Mersin açısından çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de, "20 yıl önce Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunda, bugünkü söz konusu önemli başarılara imza atacağını eminim kimse beklemezdi. Ama sanayicilerimiz Mersin'i uluslararası arenada cazibe merkezi haline getirmiş, bütün hayalleri bir bir gerçeğe çevirmişlerdir" ifadelerini kullandı.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da "Genç bir OSB olmasına karşın 20 yıl gibi kısa bir sürede ülkenin en önemli en çok katma değer yaratan sayıda organize sanayi bölgeleri içine girmesi, Mersin sanayisinin kentine, bölgesine ve ülkesine olan katkısının açıkça bir göstergesidir. Ot tutmayan o atıl topraklar bugün Türkiye'nin üretiminin, ihracatının, istihdamının merkezi haline geldiyse ve yine o toprakla bugün Türkiye'nin mesleki eğitiminin yüksek teknolojili üretiminin vizyonunu oluşturan bir merkez haline geldiyse burada Mersin sanayicisinin kent ve ülke sevdası vardı. Bu yüzden burada bugüne kadar emeğe geçen herkese teşekkür ederim" dedi

Konuşmaların ardından, bugüne kadar emeği geçenlere plaket verildi. Plaket töreninin ardından 20. kuruluş yıldönümü pastası kesildi. Ardından ünlü sanatçı Gülben Ergen konser verdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Ergen, söylediği şarkılarla sanayicileri ve protokol üyelerini eğlendirdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Burhanettin Kocamaz Gülben Ergen Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title