Haberler

Mtdf, Elektrik Sorunu İçin İmza Toplayacak

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF), elektrik sorununun çözümü için imza toplayacak.

MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter, Çözüm sürecinden sonra elektriğin bölgede en önemli sorun haline geldiğini, sorunun çözümü için herkesi sorumluluk üstlenmeye davet ettiklerini belirtti.

Öter, elektrik sorunun çözümü için halktan imza toplayacaklarını ve bu imzaları Ankara'da ilgili mercilere ileteceklerini söyledi.

Elektrik kesintileri nedeniyle sosyal, ekonomik ve asayiş problemlerinin baş gösterdiğini dile getiren Öter,

"Daha öncede sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile Ankara'ya giderek Enerji Bakanlığı ve yetkililer nezdinde girişimler yaptık. Ancak tüm çabalara rağmen sorun çözülmedi. Kızıltepe, nüfus bakımından 44 ilden daha büyük. Hemen hemen her gün insanlar gruplar halinde toplanıp elektrik kurumun önünde protesto gösterileri yapıyor. Güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla kurum çalışanların güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Bu sorun yüzünden halk ile güvenlik güçleri karşı karşıya geliyor. Allah esirgesin bu sorun yüzünden can kayıpları yaşanırsa bunun hesabını kim verecek. Sorunun çözümü için bölge halkının oylarıyla seçilen AK Parti ve Halkın Demokrasi Partisi milletvekillerini, parti ideolojisini bir tarafa bırakıp, ortak mutabakatla soruna sahip çıkmaya çağıracağız. Halka olan sorumluluğun ve saygının gereği olarak, bir sefer işbirliği yapmalarını bekliyoruz." - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Enerji Bakanlığı Mehmet Şerif Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title