Haberler

Mşü Rektörü İnanç: "Öğrenci Affında Yapılacak Yeni Düzenlemeyi Olumlu Buluyoruz"

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, "Öğrenci affında yapılacak yeni düzenlemeyi olumlu buluyoruz" dedi.

İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarılı öğrencilerin, başarısız öğrencilerden ayırdedilmesi için okuldan atılma uygulamasının olması gerektiğini söyledi.

2011 yılında çıkarılan affı doğru bulmadıklarını dile getiren İnanç, afla ilgili yapılan yeni düzenlemeyi ise olumlu bulduklarını ve desteklediklerini bildirdi.

İnanç, şöyle konuştu:

"Affın başarı getirmediğini görüyoruz. Çünkü üniversitelerde gerçekten biz bile sayım yapamıyoruz. Öyle bir noktaya geldi ki öğrenci sayımız nedir? Öğrencimizin bize karşı sorumlulukları nedir? Bizim öğrencilerimize karşı sorumluluklarımız nedir? Bunları bile bilemez duruma geldik. Düşünün bir öğrenci 18 yaşında üniversiteye başlıyor, ama o öğrenci 40-45 yaşında mezun oluyor. Çünkü hiçbir sorumluluğu yok. Artık harçta ödemiyor. Kimse ona hesap da soramıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Muhakkak ki süre ve ders noktasından başarı kriterleri olmalı."

30 yıl önceki sistemde, 4 yıllık bir fakülte öğrencisinin en fazla 6 yılda okulu bitirmesi gerektiğini belirten İnanç, bu sistemde bir öğrencinin okulu uzatma hakkının yüzde 50 ile sınırlı olduğuna dikkati çekti.

İnanç, "Affın farklı bir boyutu da var. Terör faaliyetleri gibi olaylarla ilgilisi olan öğrenciler, üniversiteleri karıştırıyor. O da ayrı bir konu. Başarılı öğrenci ile başarısız öğrenciyi birbirinden ayırmamız gerekir. Eğer koruyacaksak tartışmasız ve öncelikle başarılı öğrencinin haklarını korumak zorundayız. Başarısızlığın takdir edildiği, ödüllendirildiği, başarılının cezalandırıldığı bir sistem hiçbir zaman için adil olamaz" diye konuştu. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Nihat İnanç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title