Haberler

MŞÜ Hedef Büyüttü

Güncelleme:

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında 10 bin öğrenci bandına çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 10 bin öğrenci bandına çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin fiziki mekanlarını çağın gereklerine uygun hale getirmeye çalıştıklarını, aynı zamanda fakülte ve bölüm sayısının da artırılmasıyla ilgili projeler ürettiklerini bildirdi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında hedeflerinin 10 bin öğrenci bandına çıkmak olduğunu belirten İnanç, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) bazı yeni bölümlerin açılması için gerekli başvuruları yaptıklarını kaydetti.

Moleküler biyoloji ve genetik bölümüne öğrenci alınması, psikolojik danışma ve rehberlik bölümüne de lisanslı öğrencilerin müracaatının kabul edilmesi konusunda girişimlerin devam ettiğini anımsatan İnanç, şöyle konuştu:

"Pedagojik formasyon başvurumuz YÖK'de değerlendirme aşamasında. Kabul edilmesi halinde 16 bölümde pedagojik formasyon vermeye başlayacağız. Bu üniversitemize çok ciddi katkı sağlayacak. Pedagojik formasyon konusunda YÖK yeni kararlar aldı. Eski mezunlar pedagojik formasyon sertifikalarını alarak öğretmen adayı olabilecek" dedi.

Üniversite kadrosunun her geçen gün güçlendiğini ve Türkiye'nin önemli üniversiteleri arasında yer almaya başladıklarını belirten İnanç, doktoralarını tamamlayan araştırma görevlilerinin tekrar üniversiteye döndüğünü dile getirdi.

İnanç, "Ayrıca üniversitemize gelmek isteyen öğretim üyeleri de var. Kriterlerimize uyan müracaatları akademik kadromuza katıyoruz. Bir yandan da fiziksel mekanlar için yeni projeler hazırlandı. Kalkınma Bakanlığımız, revizyon yapmak kaydıyla bütçemize 20 milyon lira ekledi" diye konuştu. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Nihat İnanç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title