Haberler

Msk Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde tüm yüksek okul, Meslek Yüksek okulu ve Fakültelerin ilk üç derecesi ile mezun olan öğrencilerin katılımı ile mezuniyet töreni gerçekleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde tüm yüksek okul, Meslek Yüksek okulu ve Fakültelerin ilk üç derecesi ile mezun olan öğrencilerin katılımı ile mezuniyet töreni gerçekleşti. Üniversite Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Rıfkı Bitek, Başsavcı İbrahim Akbaş, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Mehmet Ege, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Metin Sarıkurt, 2. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Nafiz acar, Vergi Mahkemesi Başkanı Uğur Karadoğan Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve menuz öğrencilerin aileleri katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, 1992 yılında kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin 22 yıllık süreçte önemli gelişme kaydettiğini belirterek, "Üniversitemizin hamisi, hayırsever insan merhum Sıtkı Koçman'ın adı 31 Mayıs 2012 tarihinde TBMM'de isim değişikliği kabul edilerek Muğla Üniversitesi'nin ismi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak değiştirildi. Kendisini tüm üniversitem adına rahmetle anıyoruz. 2023 vizyonumuz, Dünya'da ilk 500 Üniversite içinde, Türkiye'de ilk 20 üniversite içinde yer almak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği eğitim-öğretim, araştırma ve uygulamalarıyla insanlığa hizmetler sunan, bu hizmetlerin toplumsal refaha dönüştürülmesine öncülük eden bir dünya üniversitesi olmaktır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin misyonu, evrensel bilgi birikimine katkı sağlayan, yenilikçi araştırmalar yapan ve topluma hizmet üreten bilim insanlarının rehberliğinde gerçekleştirdiği eğitim-öğretimle ulusal ve uluslararası alanlarda aranan seçkin mezunlar yetiştirmektir. Üniversitemiz son yıllarda uluslar arası öğrenci kabulünü de yapmaya başladı. Şu anda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 42 ülkeden toplam 419 yabancı öğrenci bulunuyor. Bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak" dedi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, mezun olan öğrencilerin ailelerine seslenerek, "Artık çocuklarınız öğrenci değil. Onlar artık bizim mesai arkadaşlarımız, paydaşlarımız. 2, 4 veya 6-7 yıllık bir eğitim-öğretim dönemi sona erdi. Bundan sonra yeni bir hayat, yeni bir uğraş içinde olacaksınız" dedi.

OKUL BİRİNCİSİ ENGELLİ ÖĞRENCİ OLDU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden mezun olan 5 bin 645 öğrenci içinde okul birincisi Mühendislik Fakültesi'nden mezun olan engelli öğrenci Erdem Türk oldu. Erdem Türk'ün mezuniyet belgesini 2. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Nafiz Acar verirken, tüm yüksek okul, Meslek Yüksek okulları ve Fakültelerin birincilerinin ödüllerini ise Vali Mustafa Hakan Güvençer ile birlikte Rektör Mansur Harmandar verdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mustafa Hakan Güvençer Mansur Harmandar Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title