Haberler

Msgsü Öğrencileri Yaz Çalıştayı İçin Birgi'de

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) uzun bir aranın ardından yeniden Ödemiş'in tarihi Birgi beldesine gelerek yaz çalıştayı düzenliyor.

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) uzun bir aranın ardından yeniden Ödemiş'in tarihi Birgi beldesine gelerek yaz çalıştayı düzenliyor.

Birgi Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında 25 öğrenciden oluşan grup beldeye gelerek belediye konuk evine yerleşti. Resim, heykel ve restorasyon bölümlerinde eğitim gören öğrenciler iki hafta boyunca Birgi'de çeşitli faaliyetler gerçekleştirecekler. Öğrencilere, Yrd. Doç. Dr. Murat Mete Ağyar ile mimar Hayriye İsmailoğlu ve araştırma görevlisi Burcu Elden eşlik ederken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Suphi Saatçi'nın de Birgi'ye gelerek çalışmaları yerinde görmesi bekleniyor.

Birgi'deki çalıştay kapsamında resim bölümü öğrencilerinin Aydınoğulları Meydanı'ndaki bir trafoda soyutlama türü bir çalışma gerçekleştireceğini, restorasyon bölümü öğrencilerinin röleve çalışmalarına katılacağını, heykel bölümü öğrencilerinin de daha önceki yıllarda olduğu gibi yine Birgi sokaklarını ahşap heykellerle süsleyeceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Murat Mete Ağyar, verimli bir çalışma dönemi geçirmek istediklerini dile getirdi.

BİRGİ'DE BÜYÜK DEĞİŞİM VAR

6 yıldır Birgi'ye gelmediğini ve bu sürede Birgi'de çok güzel çalışmaların yapıldığını söyleyen Ağyar, "Birgi'de 6 yılda harika işler yapılmış. Restorasyon çalışmaları ile Birgi'nin saklı kalan tarihi kimliği ortaya çıkmış. Biz de öğrencilerimizle böylesine güzel bir atmosferde çalışacağımız için çok şanslıyız. Birgi'nin tarihi ve doğal dokusuna uygun çalışmalarımız olacak. Bu yıl 25 öğrencimizle buradayız. Gelecek yıllarda yaz çalıştaylarımız sürerse bu sayı yeniden artabilir. Birgi halkı çok misafirperver. Bu da ayrıca sevindirici" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Ödemiş Birgi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title