Haberler

    Msa-Artisan Ekmek

    Sağlıklı ekmekleri evinizde kendiniz yapın.

    Sağlıklı ekmekleri evinizde kendiniz yapın. Mutfak Sanatları Akademisi şeflerinden ekmek yapımının püf noktalarını öğrenin.

    Harika yemeklerinizin yanına yakışacak ekmekleri yapmanın zamanı geldi. Hangi un çeşitleriyle ne tür ekmekler yapılır? Ekmek hamurları nasıl karıştırılmalı, yoğrulmalı ve fermante olmalı? Ekşi mayalı ekmeğin diğer ekmeklerden farkı ne? Ekmeğin yapısı tereyağı, şeker, vb. malzemelerle nasıl değişir? Ekmekle ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunun cevabını Artisan Ekmek programında öğreneceksiniz.

    Artisan Ekmek programında öğreneceğiniz teknikleri ister evinizde uygulayıp kendi reçetelerinizi yazarak farklı ekmekler yaratın, isterseniz de profesyonel işletmenizde uygulayarak işletmenize özel ekmek reçeteleri geliştirin. Beş gün süren bu yoğun programda, ekşi mayanın nasıl yapıldığını ve beslendiğini, buğday ve çavdarlı ekşi maya ekmeklerini hazırlamayı öğreneceksiniz. Program sonunda farklı endüstriyel ve ekşi maya çeşitleriyle baguette, fougasse ve ciabatta ekmeklerini yapabileceksiniz. Ayrıca tereyağlı, sütlü, örgü, somun ekmekler gibi farklı şekilde zenginleştirilmiş ekmek çeşitlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olacaksınız.

    Kimler katılabilir?

    Ekmeksiz sofra olmaz diyen mutfak ve sofra tutkunları

    Restoran, café, vb. işletme sahipleri ve mutfak personelleri

    Ekmek konusunda uzmanlaşmak isteyen aşçılık öğrenci ve mezunları

    Program detayları:

    Eğitim süresince katılımcılar MSA'nın özel 'Artisan Ekmek' mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.

    Artisan Ekmek Seti katılımcılara hediye edilecektir. Tüm katılımcılara önlük seti ve reçeteleri içeren "Artisan Ekmek" kitabı verilecektir.

    Eğitim süresince sabah ve öğle atıştırmalıkları, çay-kahve ve içecekler MSA'nın ikramı olacaktır. •Eğitimin sonunda MSA eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.

    **Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.

    *** Eğitim 5 gün sürmektedir.

    23-27 Ocak 2017 10.00-16.00

    Temel Ekmek Hamuru ve Çeşitleri Un çeşitleri, yapısı ve temel ekmek hamuru çeşitleri, maya çeşitleri hakkında detaylı bilgilendirme. Her gün beslenecek doğal ve ekşi maya yapımı. Baguette & epi

    Fougasse

    Ciabatta

    23 Ocak Pazartesi, 10.00-16.00

    Dolgulu ve Aromalı Ekmek Hamurları ve Çeşitleri

    Karamelize soğanlı ve fındıklı ekmek

    Zeytin ve cevizli mini roll

    Foccacia

    24 Ocak Salı, 10.00-16.00

    Zenginleştirilmiş Ekmek Hamuru ve Çeşitleri

    Brioche

    Vieneise

    Çikolatalı Babka

    Ekşi Hamur Yapımı

    25 Ocak Çarşamba, 10.00-16.00

    Ekşi Mayalı Artisan Ekmek Yapımı

    Tam Buğday Ekmeği

    Malt Ekmeği

    Çavdar Ekmeği

    Çok Tahıllı Köy Ekmeği

    26 Ocak Perşembe, 10.00-16.00

    Pide ve Sokak Ekmekleri

    Lavaş

    Karadeniz Simidi

    Bagel

    Pretzel

    27 Ocak Cuma, 10.00-16.00

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title