Haberler

Mpm Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Balaban Açıklaması

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Balaban, Türkiye'de sektör farkı gözetmeksizin vergi bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla etkin çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Balaban, Türkiye'de sektör farkı gözetmeksizin vergi bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla etkin çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Balaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MPM'nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili bir kuruluşu olduğunu ifade ederek, merkeze bağlı dört Bölge Müdürlüğü halinde, Türkiye genelinde verimlilik sorunlarının tespitine yönelik çalışmalarla birlikte, ihtiyaç duyulan konularda eğitim, danışmanlık, araştırma, verimlilik ölçme ve değerlendirme, uluslararası ilişkiler, basın yayın ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Dört Bölge Müdürlüğü içerisinde, Gaziantep merkezli MPM Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü kapsamında 22 il bulunduğunu ifade eden Balaban, şöyle konuştu:

"Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Bitlis, Hakkari, Muş, Van, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerinde verimlilik açısından bilinçlendirme çalışmalarına paralel, ihtiyaçlara göre eğitim, danışmanlık, verimlilik, ölçme ve değerlendirme ve araştırma çalışmaları yapılmakta, bu çalışmalarla, bölgenin sorunları tespit edilmekte, gerekli destekler uzman ekip tarafından ulaştırılmaktadır.

1998'de kurulan MPM Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü, gelişen Türkiye şartlarına bağlı olarak, son beş yıldır, merkezin belirlediği politikalar doğrultusunda, hem konu ile ilgili olan kesimlerle olan ilişkiler geliştirilmekte, bireyden işletmelere, kamu kesiminden, sivil derneklere, üniversitelere kadar geniş iletişim ağı oluşturulup, Merkezin başlıca misyonu olan verimlilik kültürü ve bilincinin ulaştırılması ve geliştirilmesi sürekli hale getirilmiştir. "

-5 YILDA 27 ARAŞTIRMA-

Balaban, özellikle son beş yıllık süreçte, Türkiye genelinde verimlilik bilincinin geliştirilmesi bakımından çok önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti.

Son 5 yılda, Bölge ve Türkiye genelini ilgilendiren değişik konularda 27 araştırma çalışması yaptıklarını, 1000'den fazla özel ve kamu kurum ve kuruluşunu ziyaret ettiklerini anlatan Balaban, "Değişik kurumlarda ücretli ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleri verdik. Değişik tarihlerde 200 defaya yakın yapılan organizasyonlarla 20 bin kişiye birebir ulaştık. Yapılan çalışmaları değişik zamanlarda, basın yayın kuruluşları kanalıyla, MPM çalışmaları ile ilgili yaklaşık 2500 haber konusuyla, çalışmalarla oluşan sinerji kamuoyu ile paylaştık. Bölgede ikili ilişkilerin geliştirilmesi, ortak çalışmalar yapılması hedeflenerek, hem de verimlilik sorunlarının tespiti ile ilgili çalışmalar yapılmak suretiyle yapılan ziyaretlerle çalışma ağı genişletildi" şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmaların daha önce olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edeceğine vurgu yapan Balaban, şöyle devam etti:

"Kurumun günden güne, hem ulusal hem de uluslararası birikiminin gelişmesine bağlı olarak, hem de günümüzün ekonomik şartlarında, gelişmişliğin ve büyümenin temel yapı taşı olan verimlilik kavramının, Türkiye'de ve Bölgede daha anlaşılır ve uygulanabilir hale getirilmesi yönündeki çalışmalar devam edecek.

Hem insan kaynaklarını, hem de teknik yapısını ve hedeflerini yenileyerek daha dinamik hale gelen MPM daha dinamik, bilimsel ve koordineli çalışmalarla ilgili kanunun verdiği yetki ve imkanlar ölçüsünde çalışmalarını sürdürecektir. Modern ve teknik uygulamaları, bireyden kurumlara, yani Türkiye'de ekonominin tüm yapı taşı konumunda olan kesimlere taşımaya devam edeceğiz. Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü olarak, merkezimizin belirlediği hedeflerin, Bölgemizde gerçekleştirilmesi yönünde çalışmalara devam edeceğiz. Üniversiteler kamu kesimi, sanayi sektörü, sivil dernekler ve bireylerle olan ilişki ağı bölgesel açıdan oluşturulacak işbirliği projeleriyle verimlilik bilinci ve kültürünün yaygınlaştırılması çaba ve gayretlerimiz artarak devam edecektir. "

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title