Haberler

Mozambik Emtia Borsası Kurulmasına Destek

Mozambik’te kurulmakta olan Emtia Borsası’nın teknik personeline Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından eğitim programı düzenlendi.

Mozambik'te kurulmakta olan Emtia Borsası'nın teknik personeline Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından eğitim programı düzenlendi.

Mozambik Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kurulmakta olan ve özellikle tarım ürünlerinin en verimli şekilde tahsis edilmesini, pazara sunulmasını ve çiftçilerin pazara erişimini geliştirmeyi hedefleyen Mozambik Emtia Borsası'nın operasyonel faaliyetlerini yürütecek 8 ziraat mühendisi ve sertifikasyon uzmanına TİKA ve Polatlı Ticaret Borsası işbirliği ile 2 hafta süren bir eğitim programı düzenlendi.

Proje kapsamında, Mozambikli teknik personele Emtia Borsası'nın genel işleyişi, siloların ve ambarların yönetimi, laboratuvarların faaliyetleri ve işleyişi, ürünlerin kabul, kalite kontrol ve sertifikalandırma süreçleri, kalite standartları ve finansal işlemlere ilişkin teorik ve pratik eğitimler verildi.

Aynı proje kapsamında Mozambik Emtia Borsası'na TİKA tarafından daha önce de 4 adet dört çeker araç desteği verilmişti. Ayrıca, Polatlı Ticaret Borsası işbirliği ile söz konusu Borsa çalışanı 10 yöneticiye geçtiğimiz Haziran ayında 2 hafta süreli bir eğitim programı daha düzenlenmişti.

35 milyon dekar tarıma elverişli arazinin yalnızca 9 milyon dekarlık kısmının kullanıldığı ve pamuk, kaju, soya, pirinç, buğday ve mısır gibi tarım ürünlerinin yetiştirildiği Mozambik'te kurulmakta olan Emtia Borsası ile uzakta ve dağınık olan çok sayıdaki çeşitli aktörler arasındaki eşgüdümün sağlaması da hedefleniyor.

İstanbul Eylem Planı (İEP) hedefleri arasında da bulunan ve özellikle üretim kapasitesini artırmaya yönelik öncelikli sektörler arasında bulunan Emtia Borsasına destek projesinin, ülkemizden uzmanların Mozambik'e teknik bir çalışma ziyareti gerçekleştirmesi suretiyle sürdürülmesi planlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Mozambik Polatlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title