Haberler

Motul'dan Tam Otomatik Şanzımanlara Özel Ürünler

Güncelleme:

Giderek daha fazla otomatik şanzımanlı aracı yollarda gördüğümüz son yıllarda, birçok üretici manüel şanzımanlı araçların üretimini oldukça azalttı.

Şehir trafiğindeki konforumuz düşünüldüğünde vazgeçemediğimiz otomatik vitesli araçlar, gelişen teknoloji ile yakıt ekonomisi konusunda da manüel araçlardan daha verimli olabiliyor. Günlük gereksinimlerimizi maksimum konfor ile karşılamak, hafiflik, yakıt ekonomisi gibi etkenlerle sistemler gün geçtikçe karmaşıklaşıp özelleşiyor. Bu karmaşık sistemler arızalandığında çok ciddi tamir maliyetleri gerektiriyor. Peki otomatik şanzıman bakımı ve ihtiyaçlarından ne kadar haberdarız?

Ciddi hasarların önüne geçmek ve ağır tamir masrafları ile karşı karşıya kalmamak için doğru bakım şart. Otomatik şanzımanlar hem çok çeşitli hem de elektronik ve mekaniğin karışımı karmaşık sistemler olmasından dolayı bakımı ve onarımı özel yetkinlik, özel aletler ve sistemle uyumlu özel yağlar gerektiriyor.

Ağır termal ve mekanik stres altında zamanla performansı azalan ve aşınan transmisyon parçaları üreticilerin tavsiyelerine göre belli aralıklarda bakımlar gerektiriyor. Bazı araç üreticileri ömrü boyu otomatik vites yağının değişiminin gerekli olmadığı bilgisini paylaşsa da, tıpkı fabrika yakıt tüketimi verilerinin yakalanamaması gibi günlük kullanımlar ideal şartlardan oldukça uzak. Dolayısı ile bakımların yetkin kişilerce doğru ürünler ile gerçekleştirilmesi ıssız bir yolda ya da trafiğin tam ortasında şanzıman arızası yaşamamanız için olmazsa olmaz.

Servislerde ise durum biraz farklı; artan maliyetler karşısında servisler olabildiğince az stok tutarak daha az çeşitlilikte ürün bulundurmak istiyorlar. Bu durumda olabildiğince az ürün ile de birçok şanzıman üreticisinin yağ standartlarını karşılayan ürünler tercih ediyorlar.

Motul şanzıman tiplerine uygun olarak, tam otomatik sistemler için formüle ettiği yüksek performanslı Motul Multi ATF ve Motul ATF VI ile CVT sistemler için Motul Multi CVTF ve çift kavramalı otomatik şanzımanlar (DCT) için geliştirdiği ürünleri ile çok sayıda üreticinin son nesil sistemlerinin gereksinimlerini karşılamaktadır. Geniş ürün çeşitliliği ile birlikte oldukça kapsayıcı olan bu ürünlere Motul ATF 236.15 (MB Approval 236.15) gibi önemli üreticinin talep ettiği onay kodunda özel yağlar eşlik etmektedir. Böylece geniş Motul otomatik şanzıman ürünleri ailesi, pazardaki önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title