Haberler

Motosikletle 14 Bin Kilometrelik Yolculuk

Motosikletiyle Türkiye'den Avrupa'nın en kuzey noktası olan Norveç'e bağlı Nordkapp'a giden gezgin Özgür Akman, toplam 14 bin kolemetrelik 6 hafta süren yolculuğun hikayesini Balıkesirli motosiklet tutkunlarına anlattı.

10Riders Balıkesir Motosiklet Kullanıcıları ve Spor Kulübü Derneğinin daveti ile Balıkesir'e gelen Özgür Akman, 2010 yılında motosiklet kullanmaya başladığını, yurtiçinde ve dışında, onlarca ülke gördüğünü ve 40 bin kilometreden fazla yol yaptığını belirtti.

Hayali olan Avrupa kıtasının en kuzeyi olan Nordkapp'a motosikleti ile gitme fikrini 6 haftada ve 14 bin kilometrelik yolculuk sonunda tamamladığını aktaran Akman, şunları kaydetti:

"Kuzey kelimesinin kendi içinde bir asaleti var bence. Soğuk, beyaz ve sonsuzluk hissi var. Bize yakın olan kutup burası, dolayısıyla bizim için kuzeyin böyle özel bir anlamı da var. Avrupa Kıtası'nın en kuzey ucuna gitme fikrinin çıkmasındaki en büyük etkenlerden biri de kuzeyin bu mistik çekiciliği. Bir de bu yolları daha önce yapan gezginlerin yazılarını okuyup, fotoğraflarına bakıp geçirdiğim yıllar canıma tak etti sanırım sonunda. Kendime 'ben de bunu yapmalıyım' dedim."

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Türkiye Norveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title