Haberler

Motosiklet Sürücüsüne Çarparak Ölümüne Neden Olan Sanığa 3 Yıl 4 Ay Hapis

Beyoğlu’nda motosiklet sürücüsü Gökhan Keptiğ’in ölümüne neden olan kazaya ilişkin davada karar açıklandı.

Beyoğlu'nda motosiklet sürücüsü Gökhan Keptiğ'in ölümüne neden olan kazaya ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme sanığa iyi hal indirimi yaparken, alkollü olduğu gerekçesiyle cezayı arttırarak, 3 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Zafer Kadife ve kazada hayatını kaybeden ölen Gökhan Keptiğ'in yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından söz alan Keptiğ'in yakınları, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Keptiğ ailesinin avukatı Aysun Cele, sanık Kadife'nin olay anında 116 promil alkollü olduğunu belirterek hızlı araç kullanarak ölüme neden olduğuna vurgu yaptı. Avukat Cele, frene basmadığını ifade ettiği sanığın herhangi bir pişmanlık da göstermediğini belirtti. Keptiğ ailesinin diğer avukatı, Erkan Ersoy da sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, "Sanık çarpma noktasından 21 metre sonra direğe çarparak durabilmiştir" dedi.

"İÇTİĞİM İKİ BİRANIN SARHOŞ EDECEĞİNE İNANMIYORUM"

Keptiğ ailesinin avukatlarının ardından savunma yapan sanık Zafer Kadife, olaydan sonra kendisine 'sarhoş, alkolik' dendiğini ancak kendisinin saygısından ötürü bir şey demediğini kaydetti. Kadife, hakkında basında çıkan haberlerin çarpıtıldığını belirterek, "İki adet bira içtim. Bunun da sarhoş edeceğine inanmıyorum. Polise bira içtiğimi kendim söyledim. Alkolmetreyi üflediğimde 116 promil gösterdiği söylendi. Yaralıya yardım etmek amacıyla buna itiraz etmedim. Daha sonra itiraz ettiğimde ise kabul edilmedi. Kazanın nedenini benim alkollü olmam değil, Keptiğ'in ters yönden hızla gelmesidir. Hızım 30-40 kilometreydi. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

3 YIL 4 AY HAPİS

Davayı karar bağlayan mahkeme, sanığın taksirle ölüme neden olma suçundan 3 yıl hapse çarptırdı. Sanığın alkollü olması ve eylemi bilinçli taksirle gerçekleştirmesi nedeniyle cezayı 4 yıla çıkaran mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak hapis cezasını 3 yıl 4 ay olarak kararlaştırdı. Delil durumu ve cezanın miktarının göz önüne alan mahkeme, sanığın tutuklanması talebini reddederken ehliyetine bir yıl 6 ay el konulmasına hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Beyoğlu'nda bar işleten fotoğrafçı ve yazar Gökhan Keptiğ, 15 Eylül 2014'te Beşiktaş'ın Olimpiyat Stadı'ndaki maçını izledikten sonra Feriköy'deki evine dönerken sokakta Zafer Kadife'nin otomobiliyle çarpışmıştı. Motosiklet ikiye bölünerek 70 metre ileri fırlarken, Keptiğ kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay anında alkollü olduğu belirlenen otomobilin şoförü Zafer Kadife hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi İstanbul Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title