Haberler

Motorlu Taşıtlar Vergisi

Gümüşhane Defterdarı Turan Kemer, motorlu taşıtlar vergisinin 2016 yılı 1. taksitlerinin son ödeme gününün 1 Şubat Pazartesi olarak güncellendiğini bildirdi.

Gümüşhane Defterdarı Turan Kemer, motorlu taşıtlar vergisinin 2016 yılı 1. taksitlerinin son ödeme gününün 1 Şubat Pazartesi olarak güncellendiğini bildirdi.

Kemer, yaptığı yazılı açıklamada, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu gereğince her yıl ocak ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenen motorlu taşıtlar vergisinin, ocak ayının son gününün pazara denk gelmesi nedeniyle birinci taksit ödemesinin en son 1 Şubat Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabileceğini belirtti.

Mükelleflerin ödemelerini zamanında yapmalarını isteyen Kemer, şunları kaydetti:

"Motorlu taşıtlar vergisi, kredi kartı ile www.gib.gov.tr üzerinden internet vergi dairesi aracılığıyla anlaşmalı bankalara doğrudan başvurarak veya internet bankacılığını kullanarak, motorlu taşıtlar vergisi yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu vergi dairesi müdürlüğüne, bulunulan herhangi yerdeki Vergi Dairesi veya İlçe Mal müdürlüklerine başvurmak suretiyle ödenebilir. Ayrıca mükelleflerimiz www.gib.gov.tr üzerinden geçmiş yıllara ilişkin borçlarını sorgulayabilir ve ödenmeyen motorlu taşıtlar vergisi borçları varsa gecikme zammıyla birlikte ödeyebilir. Belirtilen tarihten sonra yapılacak MTV ödemeleri gecikme zammına tabi olacağından bu tarihe kadar yapılacak ödemeler mükelleflerimizin lehine olacaktır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Gümüşhane Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title