Haberler

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği Biglilendirme Toplantısı

29 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak değişen, MEB Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.

29 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak değişen, MEB Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kurs Yöneticileri ile direksiyon sınavlarında görev alan çok sayıda eğitimci katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Çınar, "Mayıs ayında MTSK yönetmeliğimiz değişti, özellikle direksiyon sınavı ile ilgili yenilikler yapıldı. Sürücü adaylarımıza yeterlilik belgesi vererek tüm toplumu ilgilendiren bir iş yapmaktayız. Bir toplumda sadece kurallara uymak değil, herkesin kurallara uymasını sağlamak gerekiyor. Bunun için de bizler yeterliği olan sürücü adaylarını iyi yetiştirebilir ve seçebilirsek toplumu trafik konusunda güvence altına almış oluruz" diye konuştu.

Değişen yönetmeliğe değinen Çınar, "Yeni yönetmeliğimizde sürücü adayının en az yarım saat araç kullanma zorunluluğu getirildi. Bu yarım saat içerisinde aday, komisyonlar tarafından değerlendirilerek, trafiğe çıkabilir kararı verilecek. Sınavların yapıldığı güzergahlar yarım saatlik süreye göre değiştirildi. Bir diğer gelişme ise Sınav Uygulama Komisyon'larında, eğitim denetmenlerimiz de görevlendirilecek. Sınavdan önce araçların uygun olup olmadığı, sınavın sınav güzergahında yapılıp yapılmadığı gibi temel görevleri, sınav alanlarında gözlem yaparak kontrol edecekler. Sürücü kurslarımız da yeni yönetmeliğe göre tedbir alacaklar" dedi.

Toplantıda, direksiyon sınavlarında görev alan eğitimcilere yönelik Muğla'da yapılmakta olan direksiyon sınavlarının uygulanması esasları ile ilgili bilgi verildi. Ayrıca yeni yönetmeliğe göre yapılacak uygulama sınavının video gösterimi yapıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Mersin, MTSK Sınavları ile ilgili değişen yönetmelik ve yönergelerle ilgili olarak sunum yaparak ilgilileri bilgilendirdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zekeriya Çınar Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title