Haberler

Moskova Merkezli "Uluslararası Islami Ticaret Birliği" Kuruldu

Rusya'nın başkenti Moskova'da Uluslararası İslami Ticaret Birliği'nin (UİTB) açılış ve tanıtım töreni düzenlendi.

Moskova'daki bir otelde düzenlenen törene, UİTB Başkanı Marat Kabayev, İslam Kalkınma Bankası yetkilileri ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin iş dünyası temsilcileri katıldı.

Program kapsamında Rus bankacılık sektörü temsilcileri, İslam ülkelerinden iş adamları ile toplantılar düzenledi.

UİTB Başkanı Kabayev, yaptığı açıklamada, " Rusya'da diğer dinlere mensup iş adamlarının dernekleri vardı, ancak Müslümanlar bu türlü bir yapıya sahip değildi. Bu nedenle böyle bir birlik kurma kararı aldık. Ancak bu derneğe İslami ticaret kriterlerine uygun iş yapan herkes üye olabilir." dedi.

Kabayev, UİTB olarak Rusya'da İslami ticareti geliştirmeyi ve Rusya ile İslam dünyası arasındaki ticari bağları güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Birliğin ilk yurt dışı temsilciliğinin İstanbul'da faaliyete geçeceğine dikkati çeken Kabayev, zamanla diğer ülkelere de açılacaklarını dile getirdi.

"Türk-Rus dostluğuna katkı sağlamak istiyoruz"

Uluslararası İslami Ticaret Birliği Türkiye Temsilcisi Alp Delimollaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "UİTB Rusya'daki Müslümanların kendi aralarında ve İslam dünyasıyla işbirliğini geliştirmek amacıyla kurduğu bir sivil toplum kuruluşu. Türkiye temsilciliğinin İstanbul'da kurulması için işlemlere başladık ve gerekli yetkileri aldık." ifadelerini kullandı.

UİTB Türkiye Temsilci Yardımcısı Ahmet Başarıcı da "Bizim açımızdan en önemlisi Rusya ve Türkiye arasındaki dostluğun ilerlemesine katkı sağlamak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Moskova Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title