Haberler

Moskova'da 'Cumhuriyet Balosu'

Moskova Türk Kadınlar Organizasyonu (MTKO), Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği himayesinde ve işadamlarının katkılarıyla, son 7 yılda geleneksel hale getirilen '29 Ekim Cumhuriyet Balosu'nu bu yılda sevilen sanatçı Göksel'in katılımıyla gerçekleştirdi.

Moskova Türk Kadınlar Organizasyonu (MTKO), Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği himayesinde ve işadamlarının katkılarıyla, son 7 yılda geleneksel hale getirilen '29 Ekim Cumhuriyet Balosu'nu bu yılda sevilen sanatçı Göksel'in katılımıyla gerçekleştirdi.

Başkent Moskova'daki Swiss Otel Krasnye Holmy balo salonunda yapılan geceye çok sayıda Türk ve Rus davetli katıldı. Atatürk ve Silah arkadaşları için saygı duruşu ile başlayan gecede şarkıcı Göksel, eski ve bu ayın sonunda çıkacak olan yeni albümünden derlediği şarkılarla Cumhuriyet coşkusuna katkıda bulundu.

MTKO Başkanı Havva Orhan, DHA'ya yaptığı açıklamada gelecek ay Türkiye'de yapılacak olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir araya geleceklerini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki ülke arasında varılan mutabakat sonucunda Moskova'da açılması planlanan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin bir an evvel hayata geçirilmesi için adımların atılmasını istedi. Havva Orhan şöyle devam etti:

"O görüşmeden arzumuz Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin bir an evvel hayata geçirilmesi sonucunun çıkması. Çünkü bu kültür merkezinin açılması ile birlikte bizim cumartesi günleri çocuklarımızı Türk kültürünü ve dilini unutmadan onları kendi ülkemizin değerleri ile büyütmek için yürütmüş olduğumuz çocuk kulübü faaliyetlerini biraz da devlet destekli yürütebilirsek üzerimizden bir yük kalkacak. Çünkü dediğimiz gibi biz ticari bir kuruluş değiliz, ancak sponsorlarımızın yardımı ile ayakta kalabiliyoruz. Çocuk kulübümüzün varlığı da aynı zamanda Rus-Türk evliliklerinden doğan çocuklar için çok önemli. Zira onların Türkçe gelişiminin desteklenmesi açısından çok önemli. Bu konuda çok büyük adımlar atıyoruz. Ama böyle bir kültür merkezinin açılması ile beraber biz de çok daha verimli çalışabileceğimize inandığımız için önümüzdeki tek hedef şimdilik bu."

MTKO Cumhuriyet Balosu'nda seslendirdiği şarkılarıyla geceye renk katan sanatçı Göksel de, "Çok güzel ve romantik bir şehir" olarak tanımladığı Moskova'nın kendisini duygusal olarak etkilediğini söyledi. Yeni albümü için Moskova'da fotoğraf çekimleri de yaptıklarını anlatan Göksel şunları söyledi:

"Bazen gittiğim yerlerin duygusu kalıyor üzerimde ve orada olmasam da orasını anımsayıp şarkı yazabiliyorum. Moskova beni duygusal olarak etkileyen bir şehir oldu. Burada gerçekten harika kadınlarla tanıştım. MTKO ile bir yemek yedik, bütün organizasyonu kendileri gerçekleştirdi. İşte bu tür konserlerin en güzel taraflarından birisi de yepyeni insanları tanıyor olmamız açısından da bir önemi var. Gerçekten çok özel kadınlarla tanıştım burada. Beni buraya davet edip ağırlayan bu güzel hanımlara çok teşekkür ediyorum. Burada çektiğimiz fotoğraflar çok güzel oldu belki albüm kapağını burada da çekmiş olabiliriz. Çekimler biraz yorucu geçti. Moskova ve sokakları çok keyifliydi. Ekip olarak çok güzel zaman geçirdik. Bir önceki albümüm 'Bende bir aşk var'dan buyana yaklaşık 3 yıl geçti. 'Ben de bir aşk var'ı çok sevdim, dinleyici de öyle. Zannediyorum ki bu albümü de o kadar sevecekler. Titizlikle çalıştık üzerine, özenle seçtik şarkıları. Şimdi de fotoğrafları seçiyoruz ve klip çekeceğiz pek yakında. En geç Aralık başında dinleyici ile buluşmuş olacak."

"RUSYA'DA KADIN OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"

MTKO Başkan Yardımcısı Emel Çeçen de yaptığı açıklamada, Rusya'da kadın olmanın çok güzel bir duygu olduğunu anlatırken, "Burada kadın olmak, özgürlük ve kendini gerçekten kadın olduğunu hissetmek ve birey olduğunu hissetmek ve kendine güvenmek çok güzel. Rus hanımlarından bunu öğrendim kendilerine minnettarım" dedi.

Çeçen, MTKO'nun kuruluş amacı ve faaliyetleri konusunda bilgi verirken Moskova'ya yeni gelenlerin yabancılık çekmediğini ifade ederken, şöyle konuştu:

"Özelikle yeni evlenip gelen çok yeni hanım var. Onlar kendilerini yalnız ve mutsuz hissetmesin. Aslında ilk doğuşu MTKO'nun 1995 yılında böyle başladı. Benim de o yıl ilk gelişimdi Moskova'ya, o zaman küçücük bir bebekti şimdi kocaman bir genç kız oldu ve öyle her yıl sevgiyle büyüten anneleri var. Onun büyümüş olması ve hepimizi bir arada tutuyor olması bizim için çok önemli. Cumhuriyet balosunda buluşmamız ayrıca çok önemli, çünkü sponsorlarımızın desteği ile bunu yapabiliyoruz. Biz kendi geliri olan bir kuruluş değiliz. Sağ olsunlar firmalar değişse bile desteklerine devam ediyor. Bunun yanında cumartesi günleri faaliyetlerini gösteren MTKO Çocuk Kulübümüz var. Çocuklarımıza da Türk kültürünü dilini unutmadan onları kendi ülkemizin değerleri ile büyütebiliyoruz. Bunu da anneler olarak başarıyor olmamız bizi çok mutlu ediyor." - Moskova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunus Emre Türk Moskova Türkiye Göksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title