Haberler

Moritanya'da Kadınlar Ne Kadar Şişmansa O Kadar Güzel!

Güncelleme:

Moritanya'da kadınlar üstündeki kilo baskısı tam tersi işliyor. Sadece şişman kadınların koca bulabildiği ülkede kadınlar kusana kadar yemek yiyor.

Moritanya'da yaşayan kadınlar, eski bir gelenek olan ancak cunta hükümet ile yeniden baş gösteren 'Leblouh' uygulamasıyla zorla şişmanlatılıyor. Batı'daki güzellik algısının tamamen aksine, şişman kadınlar güzel sayılıyor. Aileler, kızlarını şişmanlatma kamplarına göndererek koca bulma şansının artacağına inanıyor. Kadınlar eğer yediklerini kusarsa, kustuklarını yemeleri için zorlanıyor.

ŞİŞMANLATMA KAMPINA GÖNDERİLİYORLAR

Dünyanın başka yerlerinde kadınlara zayıflamaları için baskı yapılırken, Moritanya'da baskı tam tersi işliyor. 'Leblouh' adı verilen bir uygulamayla, kadınlar zorla şişmanlatılıyor. Kız çocukları 6-7 yaşlarından itibaren özel şişmanlatma kamplarına gönderiliyor ve burada günde yaklaşık 16 bin kalorilik özel diyetlerle besleniyor. (Normal bir yetişkin günde ortalama 2 bin kalori tüketiyor. O yaşlardaki kız çocuklarının ideal kalori tüketimi ise 1500 civarında. ABD'li Olimpiyat şampiyonu yüzücü Michael Phelps'in en yoğun çalıştığı dönemlerde bile günde 12 bin kalori tükettiği düşünülürse, 16 bin kalorinin ne kadar büyük bir miktar olduğunu anlamak güç değil.


AİLELERİ, KOCA BULMANIN TEK YOLUNUN BU OLDUĞUNA İNANIYOR

Fransız kadın dergisi Marie Claire'in muhabiri Abigail Haworth, bu şişmanlatma kamplarından birine girerek içerideki genç kızlarla ve kampların yöneticileriyle konuştu. Şahit olduğu şeyler çok çarpıcı. Örneğin 14 yaşındaki Ticanniye, ailesi tarafından buraya gönderilmiş kızlardan bir tanesi. Ticanniye Fransızca öğretmeni olmak istiyor. Spor yapmayı çok seviyor ve şişmanlarsa rahat rahat koşamayacağından endişe ediyor. Ancak ailesi kızlarının evlenme çağına geldiğinde zengin, iyi talipler bulabilmesinin tek yolunun şişmanlaması olduğuna inanıyor.


KUSTUKLARINI YEDİREREK CEZALANDIRILIYORLAR

Ticanniye, güne litrelerce keçi sütü içip yağlı kuskus yiyerek başlıyor. Sonrasında darı lapasıyla ve fıstık ile hurmadan oluşan abur cuburlarla devam ediyor. Eğer midesi yediklerini kaldırmaz ve kusarsa asıl işkence burada başlıyor. Çünkü kampın sorumluları, kızları kustuklarını yedirerek cezalandırıyor. Bu sorumlulardan biri de 50 yaşındaki Aminetu Bint Elhecin. Elhecin, "Burada amacımız kızları vücutları balon gibi şişene kadar beslemek" diyor.


DARBE HÜKÜMETİ BAŞA GEÇİNCE BAŞ GÖSTERDİ

Aslında kökleri çok eski zamanlara dayanan 'leblouh' uygulaması, 2000'lerin başında hükümetin çocuklarda obeziteyle mücadelesinin yanı sıra Batı etkileriyle yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlamış. Ancak 2008 yılında askeri darbeyle başa geçen cunta hükümeti, "geleneklere dönüş"ü desteklediğinden, 'leblouh' yeniden baş göstermiş. Elhecin özellikle büyük şehirlerde zorla beslenen kızların oranının yüzde 80'lerde olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Bültenler / Dünya

Moritanya Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title