Haberler

Mora'da Şehit Yasin Börü İlkokulu Açıldı

Güneydoğu'da öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü'nün adı, "Sabah Namazı Devrimi" tarafından Moro'da yaptırılan okulda yaşatılacak.

Güneydoğu'da öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü'nün adı, "Sabah Namazı Devrimi" tarafından Moro'da yaptırılan okulda yaşatılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfından yapılan açıklamaya göre, mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa eden vakıf, Filipinler'in Moro Adası'nda Müslüman halkın eğitim ihtiyacını gidermek için Şehit Yasin Börü İlkokulu'nu hizmete soktu.

Sosyal medyadan yapılan duyurularla 50 bin dolarlık maliyetle Sabah Namazı Devrimi'nce yapılan okul, Yetim Dayanışma Günleri'nde açıldı.

Uzun yıllardır siyasi karışıklıkların hüküm sürdüğü ve nesillerin sağlıklı bir eğitim sürecinden geçemediği Moro'daki okulda, İslami eğitimlerin yanı sıra Arapça ve İngilizce dersleri okutulacak. Cotabato'da inşa edilen okuldan günde 120 kız ve erkek öğrenci istifade edecek.

"Projeyle mazlumun yanında durabilmeyi gösterdik"

Sabah Namazı Devrimi adına açılış için bölgeye giden Muhammet Ali Aslan, okula neden Yasin Börü ismini verdiklerini, "Yasin'in ismi ve manasının tüm ümmet coğrafyasında yaşamasını istediğimiz için bu projeyi yaptık." sözleriyle açıkladı.

Projeyi Sabah Namazı Devrimi ekibi olarak çoğunluğu gençlerden gelen desteklerle İHH ile gerçekleştirdiklerini belirten Aslan, "Açılış için buraya benim geleceğimi öğrendiğimde içimde tarifi zor bir sevinç vardı. Bu heyecanımı besmele çekip kurdeleyi kesene kadar gideremedim. Bu projeyle dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun mazlumun yanında durabilmeyi göstermiş olduk. Hedefimize ulaştığımız için gerçekten mutluluk duyuyoruz ve kardeşlerimizi böyle nitelikli projelere sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İHH ile projeye destek veren ve her ay düzenledikleri sabah namazı programlarıyla bilinen gençler ise daha önce de Mavi Marmara'nın en genç şehidi Furkan Doğan'ın adına Patani'de bir yetimhane hizmete açmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Politika Güncel Haberler

title