Haberler

Mor Menekşe" ile Milyonlarca Kişiye Gösteri Yaptı

Hava akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, 31 yıldır emek verdiği sivil havacılıkta "Mor Menekşe" adlı uçağıyla Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarındaki 22 ülkede milyonlarca kişiye gösteri sundu.

DENİZ AÇIK - Hava akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, 31 yıldır emek verdiği sivil havacılıkta "Mor Menekşe" adlı uçağıyla Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarındaki 22 ülkede milyonlarca kişiye gösteri sundu.

Sivrihisar Sportif Havacılık Kulübü'nün üyesi de olan Öztürk, ilçedeki Necati Artan Tesisleri'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüpte sportif havacılığa gönül vermiş 38 kişinin bulunduğunu söyledi.

Necati Artan Tesisleri'nin imece usulü inşa edildiğini belirten Öztürk, "İmkanı olan arkadaşlarımız yardımcı oluyor. Türk insanı, birliktelik anlayışıyla doğru bir inanca sahip olduğunda ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Ülkemizin sivil havacılığının gelişmesi, amatör havacılığın kalkınması, sportif havacılığın genel havacılıkta yerini alması için elimizden gelen bütün gayreti yapıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk hava parkını Sivrihisar'da yaptıklarını anlatan Öztürk, "İlçeyi seçmemizin nedenleri, ülkemizin batı topraklarının ortasında ve lojistik açıdan uygun bir yerde olması. Burası amatör havacıların sportif faaliyetleri için önemli. Gençlerimizin ve gelecek nesillerini rahatlıkla faydalanabileceği, hava taşıtlarına ve uçmaya rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yer. Tesislerimizi geliştirmek için sürekli çalışıyoruz" diye konuştu.

Öztürk, ilk uçuşunu 31 yıl önce yaptığını, helikopter ve uçak kullanabildiğini söyledi. Pilotluğa başladığından bu yana hep kendi çizgisinde ilerlemeye çalıştığını dile getiren Öztürk, "Bugün bazı gençler beni örnek aldığını söylüyor. Bu çok keyif verici de olsa 'Siz kendinizi örnek alın' diyorum" dedi.

Kendine ait 'Mor Menekşe' adlı uçağı sadece solo hava gösterisi yapmak üzere tasarladıklarını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Her şeyi ona göre tasarlandı. Bizim medarıiftiharımızdır. Tamamen biz ürettik. Mor Menekşe ile 22 ülkede gösteriler yaptım. Uzakdoğu'dan Afrika ülkelerine, Türk cumhuriyetlerinden Avrupa'ya kadar uzanan bir coğrafyada uçtum. Türk bayrağı, ilk kez bu kadar kısıtlı bir kadroyla bu kadar geniş bir coğrafyada dalgalandırıldı. 22 ülkede 600'den fazla gösteri uçuşu yaptık. 20 milyon seyirciyle buluştuk. Mor menekşe ile 12 dakikalık bir gösteri yapıyorum. Hiçbir manevrayı tekrarlamıyoruz. ABD'de Türk bayrağıyla uçmak istiyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Ali İsmet Öztürk Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title