Haberler

Mor Koltuk Makamdaki Yerini Aldı

Güncelleme:

Van'ın Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, halka sırtını dönmemek için seçimin ardından sipariş verdiği dönmeyen mor makam koltuğuna kavuştu.

Van'ın Erciş ilçesinde yerel seçimleri kazanarak belediye başkanı seçilen Diba Keskin, halka sırtını dönmemek için seçimin ardından sipariş verdiği dönmeyen mor makam koltuğuna kavuştu.

İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Erciş ilçesinin ilk başörtülü belediye başkanı olan ve mazbatasını alarak görevine başlayan Keskin'in sipariş ettiği dönmeyen mor makam koltuğu, odasındaki yerini aldı. 

KOLTUĞUN PARASINI AİLESİ KARŞILADI

Seçim çalışmalarına başladığı ilk gün, seçimi kazanması durumunda önceki dönemden kalan makam koltuğuna oturmayacağını belirterek, halka sırtını dönmeyeceğini açıklayan Keskin'in yeni koltuğunun parası da ailesi tarafından karşılandı. 

"BİZ SIRTIMIZI HALKA DÖNMÜYORUZ"

Odasında "Besmele" çekerek makam koltuğuna oturan Keskin, mor renginin kadınları temsil ettiğini bu nedenle renk konusundan taviz vermediğini ifade ederek, şöyle dedi: "Bütün makam koltukları dönüyormuş, döner koltukta oturan insanların zihniyetide ne hikmetse çabuk dönüyor. Sırtını çabuk halka dönebiliyor. Biz sırtımızı halka dönemiyoruz. Koltuğumuzu güzel yaptık, rengide güzel. Koltuk sabit olduğu için yüzümüz hep halka dönük olacak."

"AVRUPA'DAN TEBRİK ALDIM"

Mor koltuğuyla ilgili vatandaşların çok olumlu tepkisi olduğunu ve bu kadar ilgiyi beklemediğini anlatan Keskin, Türkiye ve Avrupa'nın birçok yerinden insanların kendisini arayarak, aldığı bu karardan dolayı tebrik ettiğini söyledi.

"KADINA ŞİDDET ZİHNİYET SORUNUDUR"

Seçim sırasında verdiği sözlerden birini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını bildiren Keskin, şunları söyledi: "İnşallah 5 yıl boyunca sözlerimize sadık kalacağız. Demokrasi, özgürlük, eşitlik, hizmet diye diye inşallah gecemizi gündüzümüze katarak halkımızın yanında olacağız. Siyasi düşüncesi ve inancı ne olursa olsun kadın özgürlüğünde buluşma ve kadın temsiliyeti çok önemli. Tüm kadınlar, toplumda, siyasette temsiliyet adına muhakkak kendilerini var etsinler, her türlü kadın çalışmalarının içinde yer alsınlar. Kadına şiddet bir zihniyet sorunudur. Kendi özgünlüğümüzle, yapımızla toplumda siyasette her şekilde kadın özgünlüğümüzle kendimizi kabul ettireceğiz, bunun başka bir yolu yok."

Konuşmasının ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Keskin, ilçenin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için hep birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (13)

malikerboran1990@hotmail.com:

bdpli oldunu niye söylemıyorsunuz...

23
7
yanıtYanıtla
orhan özdekozdekoto65@hotmail.com:

yakışır.BDP li başkana başarılar.

14
12
yanıtYanıtla
vanlıaysberg-1@hotmail.com:

BDP li başkana başarılar dilerim.

14
11
yanıtYanıtla
ZEHRAafafa.asasa@hotmail.com:

tebrikler sayin başkan hırsızlar utansın

11
8
yanıtYanıtla
batmaneenevroz_72_@hotmail.com:

Bdp li olduğunu hiç suylerlermi bunlar

9
9
yanıtYanıtla
orhan özdekozdekoto65@hotmail.com:

fatih çiftçi192 trilyon.borç bırakarak.kayıplara karıştı.o ve onun yandaşları utansın.

10
5
yanıtYanıtla
MUHALEFET YOKSA NORMALjettt1111@hotmail.com:

ATEİST PARTİNİN ÖRTÜLÜ REİSİ

10
2
yanıtYanıtla
TOYGARtoygr@hotmail.com:

helal olsun karıya :D

3
4
yanıtYanıtla
orkam esasrotterdam938@hotmail.com:

Kadın özgürlüğünü savunuyormuş da önce kendini özgür bırakıp yobazlardan kurtulsaymış iyi olacakmış.

3
1
yanıtYanıtla
vanlifantom_1974@hotmail.com:

Ercis senin o muderen denen Erciş in 190 tirloyn burc bırakarak gitiler peki hala bunca yıldır neden Erciş muderem değildi busenemi buderem olacakti nalet olsun senin gibi yalanciya nalet olsun fasistlere allahın rahmeti ve bereketi tüm düzgün ve işini yapana yerli erdiş liler senin zihniyetin erdiş de biti ancak kiyavie kabaday ilgini yaparsiniz sizi bizim gibi kimse taniyamas

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title