Haberler

Mor Başörtülü Kadın, Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Güncelleme:

Eskişehir'de, dolandırıcılara para kaptırmak üzere olan 41 yaşındaki Gülcan Akdeniz'i, 'mor başörtülü' teyzesini polislere bildiren yeğeni sayesinde durduruldu.

Eskişehir'de 41 yaşındaki Gülcan Akdeniz, telefonda kendilerini emniyet müdürü ve savcı olarak tanıtan kişilerin isteği üzerine bankadan 6 bin 555 lira çekip bunu havale etmek için PTT şubesine gitti. Polisler, yakınlarının ihbarı üzerine Gülcan Akdeniz'in para yatırmasını son anda engelledi.

'KUYUMCU SOYULDU' YALANIYLA KANDIRDILAR

Olay, öğle saatlerinde 2 Eylül Caddesi'nde meydana geldi. Gülcan Akdeniz'i cep telefonundan arayıp kendilerini emniyet müdürü ve savcı olarak tanıtan kişiler "Kuyumcu soyuldu, kimlik bilgileriniz orada bulundu. Banka hesabınızdaki paraları çekecekler. Onlardan önce bankaya siz gidip çekin ve size vereceğimiz hesap numarasıyla parayı PTT şubesinden havale edin. Bizim onları yakalamamız an meselesi." dedi.

'MOR BAŞÖRTÜSÜ' TAKAN TEYZESİNİ POLİSLERE BİLDİRDİ

Telefondaki şüphelilerin sözlerine inanan Gülcan Akdeniz, evdeki yeğenine bankadan para çekip oradan da PTT şubesine gideceğini söyledi. Akdeniz, banka şubesine gittikten sonra durumdan şüphelenen yeğeni 155 polis imdat hattını arayıp mor başörtüsü takan teyzesinin dolandırılabileceği ihbarını yaptı. İhbar üzerine banka ve PTT merkez şubesine polis ekipleri sevk edildi.

POLİSLER SON ANDA DURDURDU

Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'nde görevli polisler PTT içerisindeki gişeden 6 bin 555 lira parayı havale etmek isteyen Gülcan Akdeniz'in yanına giderek dolandırılacağını belirtip para yatırmasını engelledi.

BAYGINLIK GEÇİREN KADIN İÇİN AMBULANS ÇAĞRILDI

Akdeniz, baygınlık geçirince polisler ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekibi tarafından ambulans içerisinde gerekli müdahalesi yapılan Gülcan Akdeniz daha sonra ifadesi alınmak üzeren polis merkezine götürüldü.

MOR BAŞÖRTÜSÜNDEN TANINDI

Akdeniz, burada başına gelenleri şöyle anlattı:

"Bana telefon edenler 'Emniyet Müdürüyüm', 'Savcıyım' dedi. Telefonda telsiz konuşmaları geliyordu. Bana kuyumcu soyulduğunu, kimlik bilgilerimin de orada bulunduğunu söylediler. Birkaç ay önce kimliğimi kaybetmiştim. Böyle söyleyince çok korktum ve onlara inandım. Yeğenim polisi arayıp durumu bildirmiş. Polisler de mor renk başörtümden beni tanıyıp yanıma geldi. Dolandırılacağımı söylediler. O an baygınlık geçirmişim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Akdeniz Eylül 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

komik:

olayın mor başörtüsüyle ne alakası var?

37
1
yanıtYanıtla
doğrusu:

işde polisimiz ve devletimiz her an halkının yanında bunun kıymetını degerını anlamamız lazım her zaman birlik beraberliğimizi bozacaklarıda devletımıze ıhanet edeceklerıde anlayınca hemen komsumuzda olsa bıldırmek huzurlu yaşamak ısteyen bzılerın görevi olmalı

18
1
yanıtYanıtla
Kadir:

Ya daha akıllanmadın mı emniyet mesaj atıpduruyor kanmayındiye ve tv kanallarında söylüyorlar bile bile kapılıyorsun yuh yani madem öyle telefon geldi git emniyete yemezler adamı ne cahil kadınsın yani pes doğrusu

16
1
yanıtYanıtla
yani:

işde eğitimli bilgili bir gençlik bunun ıcın gereklı topluma aılesıne akrabasına faydalı bıreylerı mevlada sever kuluda olması gerekende bu anlayış dıkat vede eğitim bilgi

11
2
yanıtYanıtla
BORUMobil-IOS:

BUNU İTTİRE İTTİRE MORARTICAN KAFA KAPALI MAKARNA YEMEKTEN BEYŞN BOŞ MAL AKPLİ İŞTE KLASİK MAL BŞR AKPLİ

0
6
yanıtYanıtla
1959:

İnsanın basireti bağlanırsa olur böyle şeyler. HElal lokma imişki yeğeni vesile olmuş görevliler de gereğini yapmış. ANcak ;Bence bu tlf. nu edenler yakalanırdı. Şöyleki hangi şubeye veya Türkiyeninhangi şubesinden bu para çekileceği an güvenlik birimlerine haber verilmesi uyarısı PTT şubelerine vemerkezlerinebildirilse gereken yapılırdı. Burada emniyetin de ihmalli var. Olamazmı? Olmaz diyenler aydınlatsın.

5
1
yanıtYanıtla
beyin bedava !!:

malsınız !!

2
1
yanıtYanıtla
ALLAHİN KULLARİ PARTİSİ (akp) hala koyunlari burad:

h3eeeee

0
3
yanıtYanıtla
can doğru:

nolur sevgili vatandaşlar bu durumla karşılaşan kişiler emniyeti arasın çok mu zor

3
0
yanıtYanıtla
RBK:

Yav ne akp''si veya chp''si yaaaaa…. resmen hirsizlik yapiyor kadin gene politikaya vuruluyor…. o basortusunu zaten baska niyetle takmis belli……vuile trut

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title