Haberler

Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürmesi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Başkanı Hüseyin Canpolat, uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin, "Bu tür spekülatif, gerçekçi bulgulara dayanmayan maksatlı çalışmalara en iyi cevabı Türk ekonomisi, sanayici ve iş adamı verecektir." ifadesini kullandı.

Canpolat, yaptığı yazılı açıklamada, Moody's'in beklenmedik şekilde Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin piyasaları etkilemediğine dikkati çekti.

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşunun skandal açıklamalarının ardı arkasının kesilmediğini vurgulayan Canpolat, "Öncelikle bu tür kuruluşların değerlendirmelerine gereğinden fazla önem verme yanlışına düşülmemesi gerektiğini belirterek, yapılan bu değerlendirmelerin etkisi olabilmesi için bu kuruluşların objektif ve etik davranıp davranmadığına bakmak lazım." değerlendirmesini yaptı.

Canpolat, Türk ekonomisinin darbe girişiminin şokunu çok hızlı bir biçimde atlattığını, Merkez Bankası tarafından düzenli faiz indirimine gidildiğini, yatırımların önünün açılması için pek çok teşvik ve destek sisteminin devreye sokulduğunu hatırlatarek, Türkiye ekonomisi ile ilgili yapılan notlandırmanın kabul edilebilir olmadığını savundu.

Türkiye'nin notunu aceleci, ifadeleriyle tutarsız bir şekilde düşüren kuruluşlara güvenin ortadan kalktığına işaret eden Hüseyin Canpolat, "Bu tür spekülatif, gerçekçi bulgulara dayanmayan maksatlı çalışmalara en iyi cevabı Türk ekonomisi, sanayici ve işadamı verecektir." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title