Haberler

Moody's'in Türkiye Kararı

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararına ilişkin, "Dünyayı bir sömürü arenası olarak görenler Türkiye'nin güçlenmesinden korkuyor ve haset duyuyor.

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararına ilişkin, "Dünyayı bir sömürü arenası olarak görenler Türkiye'nin güçlenmesinden korkuyor ve haset duyuyor." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Moody's tarafından Türkiye'nin kredi notunun "Baa3"ten "Ba1"e çekilmesini ve not görünümünü "durağan" olarak belirlenmesinin tamamen siyasi olduğunu söyledi.

Moody's'in bu kararını kimsenin ciddiye almadığını ifade eden Güleç, "Türkiye'nin dinamikleri, başarısı, dünya ticaretinden aldığı pay, uluslararası yatırım için ne kadar büyük bir arena olduğu ortada. Dolayısıyla bazı derecelendirme kuruluşları ister Standard & Poor's, ister Moody's, isterse diğeri olsun bunların verdiği notlar ciddiye alınmıyor. Bunlar siyasi kararlar veriyorlar. Bunlar aslında potansiyelini yansıtan kararlar vermiyorlar. Şu anda Allah aşkına ne eksiği var ki Türkiye'nin, yatırım yapılmayacak bir ülke olduğunu söylüyorlar. Türkiye'ye yatırım yapmış ülkeler, markaların hangisi bir şey kaybetmiş. Bunlar tamamıyla siyasi kararlar. Bu siyasi kararların dünyada ciddiyeti yok. Kimsenin bunu ciddiye aldığına da inanmıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünyayı bir sömürü arenası olarak görenler Türkiye'nin güçlenmesinden korkuyor ve haset duyuyor." diyen Güleç, şunları kaydetti:

"Dediler ki, 'Derecelendirme kuruluşu karar verince dolar patlar'. Ne oldu? Demek ki, bunların siyasi bir karar verdiklerini herkes biliyor. Kimse bunları ciddiye almıyor ama maalesef dünyanın sonuna kadar her zaman dostların olacak, düşmanların olacak. Hakkın yanında olan insanlar olacak, batılın yanında olan insan da olacak. Tabii ki insanlıktan nasibini almamış ve dünyayı sömürü arenası olarak gören, diğer insanları sömüren belli kesimler Türkiye'nin önüne çelme takacaklar. Yani bunu 17-25 Aralık'ta da gördük, 15 Temmuz'da da gördük. Bugün derecelendirme kuruluşunun yaptıkları aslında bir siyasi uzantıları. Bu üst akılın oyunu. Dolayısıyla kimseyi ciddiye almıyoruz. Dünyadaki dostlarımız Türkiye'nin güçlenmesinden ve Türkiye'nin başarısından mutlular. Bizimle övünüp, motive oluyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Güleç İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title