Haberler

Moody's: Türk Bankalarının Görünümü "Negatif"

Güncelleme:

Moody's Türk bankacılık sektörüne ilişkin bir rapor yayınladı. Raporda, bankacılık sektörünün görünümünün negatif olduğunu belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'deki bankacılık sektörünün görünümünün, kurlardaki oynaklık ve ekonomik büyümedeki yavaşlama nedeniyle "negatif" olduğunu belirtti.

KURLARDAKİ OYNAKLIK VE BÜYÜMEDEKİ YAVAŞLAMA

Moody's'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Moody's Yatırımcı Servisi bankaların büyüme fırsatlarını azaltacak ve borçlananların ödeme gücünü zayıflayacak olan ekonomik büyümedeki yavaşlama ve kurdaki oynaklık sebebiyle Türkiye bankacılık sisteminin görünümünün negatif olduğunu belirtmektedir" ifadesini kullandı.

Moody's açıklamasında, "Varlık kalitesindeki ılımlı aşınmayla birlikte, sermaye piyasalarından finansmana olan bağımlılık, bankacılık sistemini uluslararası yatırımcı güvenine ve dolar cinsi faizler üzerindeki yukarı yönlü baskının ışığında borçlanma maliyetlerinde oluşacak olası artışlarının etkisine maruz bırakıyor" ifadesini kullandı.

"SORUNLU KREDİLERDE ARTIŞ BEKLİYORUZ"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Moody's'in Başkan Yardımcısı Kıdemli Analist Irakli Pipia, "Düşük seviyelerde olmasına rağmen tüketici ve kobilere ilişkin sorunlu kredilerde artış bekliyoruz. Ekonomik yavaşlamaya karşı bu zamana kadar direncini ispatlayan kurumsal krediler, halen kur volatilitesine karşı hassas" ifadelerini kullandı.

Mevcut zorlukların bankaların varlık kalitesini baskılayacağını belirten Pipia, sorunlu kredilerin toplam varlıklar içerisinde yüzde 3-4 seviyesine yükselebileceğini belirtti.

"TÜRK BANKALARININ VARLIK KALİTESİ HALA İYİ AMA..."

Türk bankalarının mevcut varlık kalitesinin hala iyi olduğunu ve Tier 1 rasyosunun 2014'te yüzde 13'ten yüzde 14'e çıktığını belirten Pipia, "Fakat bunu azalan kredi büyümesi ve ülkenin devam eden yüksek enflasyonunun bankacılık karlarını zayıflatmasına karşı dengelememiz lazım" dedi.

"2015 YILI İÇİN KREDİ BÜYÜMESİNDE 4-17 ARTIŞ BEKLENİYOR"

Türkiye'de bankaların sermaye piyasalarından borçlanma maliyetlerinin artmasıyla azalan net faiz marjı baskısı ile karşılaşabileceğini belirten Pipia, "Bu durum daha sık yeniden finansman gerektirecektir. Büyük ihtimalle de olumlu şartlarla" dedi.

Raporda ayrıca 2015 yılı için kredi büyümesinin yüzde 14-17 ile ılımlı düzeyde artmasının beklendiği belirtildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (7)

demokrat:

Ey Tayyip var ol sağ ol, çok büyük lidersin, ekonomiyi batırdın ve dış güçlere ucuza her şirketi ele geçirticeksin, hizmetin şahaneymiş, bütün her neyse lobiler sana teşekkür edecek.

9
2
yanıtYanıtla
AYSE:

UYANALIM NEGATIF DEMEK OLUMSUZ DEMEK EKSI DEMEK.

5
1
yanıtYanıtla
murat ercanMobil-ANDROID:

vahdettin gibi sende sattın ülkeyi o gemi ile kaçtı sen abd uçağı ile kaçacaksın

3
0
yanıtYanıtla
CUMALİ:

BANKALAR ÖNÜNE GELEN HERKESE KREDİ VERDİ ŞİMDİ DÖNMÜYOR ÇEVREMDE TANIDIGIM BAZI KİŞİLER ÇOK MİKTARLARDA KREDİ ÇEKTİ ADAMIN ÜZERİNDE BİR ŞEY YOK ODA İCRANIN GELMESİNDEN RAHATSIZ OLUP BAŞKA ŞEHİRDE KAÇATI GELSİN ALSIN DİYOR BÖYLE BİNLERCE KREDİ ÇEKEN VAR DÖNMEYİNCE BANKA KRİZE GİRİYOR TABİKİ KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI FAKINDA BANKALAR ZORDA

3
0
yanıtYanıtla
.....Mobil-ANDROID:

daha ne olsun bankalarin fakirden garibandan kazandığı kari kim nerden kazanioo ? 100 bin kredi cek 170 bin öde eh işte gerisini varin siz hesap edin sagolsunlar milleti cok düşünüyorlar

1
0
yanıtYanıtla
YAAA DERİN DÜŞÜNÜNCE:

BU SİTE DAHİL ALAYI EKONOMİK ÇALKANTI İLE SOYGUN PEŞİNDE. PARANIZA SAHİP ÇIKIN. PARANIZI TİCARETLE DEĞERLENDİRİN. ASLA DÖVİZLE BORSAYLA FAİZLE UĞRAŞMAYIN

1
0
yanıtYanıtla
lo lo:

bu hükümette herkez faize bulaştı ben 3000 lira verdiler bana nasıl olduysa dükkan tıka basa mal doluydu battım daha borcunu ödemeye çalışıyom ALLAH kolaylık versin 2 senedir ödüyom daha 1400 var bidaha yapılanmazsa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title