Haberler

Moloz Döken Ceza Ödeyecek

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, gelişigüzel moloz döken kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, gelişigüzel moloz döken kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. İlçe sınırları içinde moloz döküm alanları belirlendiğini hatırlatan Başkan Çerçi, "Talep edilmesi durumunda belediye ekiplerince yer gösterilecek, yardım edilecek. Buna rağmen moloz döküp çevreye kirletenler hakkında cezai işlem uygulanacak." dedi.

Manisa'nın en büyük ilçesi olan Yunusemre'de inşaat sektörünün büyümesiyle birlikte moloz problemi ortaya çıktı. İlçedeki boş arazilere gelişigüzel dökülen hafriyat, moloz ve çöpler çevre kirliliğine neden oluyor. Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gelen ihbarlar doğrultusunda sorunla mücadele ediyor. Tespit edilen araçlar takibe alınıp cezai işlem uygulanıyor.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Temiz bir Yunusemre sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Çerçi, "Bu konuda kararlıyız. Çevreye zarar verenler hakkında her türlü yasal prosedür işletilecek, gereken kanuni girişimler yapılacaktır. Bu konuda af yok" dedi.

Yunusemre ilçe sınırları içinde moloz döküm alanları belirlendiğine vurgu yapan Başkan Çerçi, "Önce moloz çuvallanacak. Ardından belediyemizi arayarak araç talep eden vatandaşlara yardımcı olunacak. Gerekli ücret ödendikten sonra çuvallanmış molozlar çevreye herhangi bir zarar verilmeden özel belirlenmiş alana bırakılacaktır. Böylece hem vatandaş ceza ödemekten kurtulmuş olacak hem de çevre kirlenmemiş olacak. Bu konuda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title