Haberler

Molotofkokteyli Elinde Patlayan Çocuğa 1 Yıl 8 Ay Hapis

Adana'da, terör örgütü yandaşlarının korsan gösterisinde polise atmak istediği molotofkokteylinin elinde patlaması sonucu 4 parmağı kopan 16 yaşındaki Rıdvan A. ile olaylara karıştığı ileri sürülen 17 yaşındaki Vedat T., 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak' suçundan 1'er yıl 8'er ay hapis ve 40'ar lira adli para cezasına çarptırıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde, 11 Mart 2012'de meydana gelen olayda, iddiaya göre terör örgütü PKK lehine korsan gösteri yapan gruplar arasında yer alan Rıdvan A., bölgede güvenlik önlemleri alan polislere molotofkokteyli atmak istedi. Molotofkokteylinin elinde patlaması sonucu Rıdvan A.'nın sağ elindeki 4 parmağı koptu. Polis otosuyla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Rıdvan A., ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Patlamanın yaşandığı yerde arama yapan polislerin hastaneye getirdiği parmaklar parçalandığı için yerine dikilemedi. Konya'daki özel bir ortopedi hastanesine sevk edilen Rıdvan A.'nın, inşaat işçisi babası Mehmet A.'nın sosyal güvencesi bulunmaması nedeniyle, tedavi giderleri devlet tarafından karşılandı.

Tutuksuz sanıklar Rıdvan A. ve olayla ilgisi olduğu öne sürülen Vedat T. hakkında, 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 22'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Çocuk Mahkemesi'ne dava açıldı.

'HAYRO, GOFRET İSTİYOR'

Sanıklardan Rıdvan A., "Mahalleden tanıdığım Hayrettin isimli kişi beni bakkalın önüne gönderdi. 'Hayro gofret istiyor, de. Bir poşet var, onu al gel' dedi. Ben de bakkalın önüne gittim. Genç biri geldi. Beni Hayro'nun gönderdiğini ve gofret istediğini söyledim. Tanımadığım bu kişi bana bir poşet verdi. Poşeti Hayrettin ile Vedat T.'ye getirdim. Poşetin içerisine bakmadım. Sonra Vedat T. elindeki şişelerden birini bana verip, polislere atmamı söyledi. İçtiği sigarayla da fitili ateşledi. Ben atmak istemediğim için elimde patladı. Patlayınca da herkes kaçtı. Vedat T. de atamadan kaçtı. Ben atsam elim böyle olmazdı. Parmaklarımı yitirmezdim" diye konuştu. Vedat T. ise suçlamaların hiç birini kabul etmedi.

Mahkeme, sanıkları 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak' suçundan 1'er yıl 8'er ay hapis ve 40'ar lira adli para cezasına çarptırdı, ardından bir daha suç işlemeyeceklerine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca, sanıklar hakkında, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan, yasadaki değişikliğin yanı sıra delil yetersizliğinden beraat kararı verildi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title