Haberler

Mollabey Köy Kimliğine Kavuşacak

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamlığı tarafından ilçeye bağlı Mollabey yerleşim merkezine köy kimliği kazandırılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamlığı tarafından ilçeye bağlı Mollabey yerleşim merkezine köy kimliği kazandırılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçeye bağlı Mollabey yerleşim merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çok eski bir ticaret merkezi ve aynı zamanda köy kimliği olmayan bir yerleşim merkezi olan Mollabey'e köy kimliği kazandırmak amacıyla çalışma başlatacaklarını söyledi. Mollebey'in sürekli büyüyen bir yerleşke olduğunu belirten Malğaç, "Alaplı'da göreve başladığım günden bu yana sizler bana geldiniz. Ben köyleri tek, tek gezerek sorunları yerinde inceledim. Bu anlamda Mollabey'in çok eski bir ticaret merkezi olduğunu kimliksiz ve sahipsiz olduğunu gördüm. Ayrıca çevre ile ilgili sorunları da yerinde tespit etme fırsatımız oldu. Bu yerleşkenin bir kimlik kazanması gerekiyor. Bu konuda, sizlerle ve dernek başkanınızla sorunları inceledik yerinde tespit ettik ve Mollabey'in bir kimlik kazanması gerektiği konusunda fikir birliğine vardık. Burası yerleşim ve en eski ticaret merkezi olarak gittikçe büyüyen bir yerleşke, burada yıllardır sorun olan kimliksizlik ve sahipsizliğe bir çözüm bulmak gerekiyor" dedi. Mollabey'in sınır sorununun çözümüne yönelikte çalışma yapacaklarını belirten Malğaç şunları söyledi:

"Mollabey'in sınır sorununu çözmek için Karaçalı ve Düğmeciler mahallelerini de Mollabey'e dahil edilerek sınır ve nüfus sorununu çözmüş olacağız. Bu konuda bu gün sizlerle konuları tartışmaya değerlendirmeye geldik. Bu iki mahalleyi de alarak Mollabey'i tek muhtarlık yapmak istiyoruz. Burada kararı verecekte sizlersiniz. Daha iyi hizmet alma adına, burada yaşayanların sorunları çözme adına buranın tek muhtarlık olması şart, tek muhtarlık olmasında diğer muhtarlıkların da bir kaybı söz konusu değil, buraya bir kimlik kazandırma adına Alaplı ilçesinin Kaymakamı olarak ben elimden gelen yardımı yapmaya hazırım. Sizlerde bu işe sıcak bakmalısınız ki, işler çabuk ve hızlı yürüsün. Mollabey kabuğunu kırmalı, diğer köy muhtarlıkları ile sınır şuradan olmuş, buradan olmuş bu o kadar sorun değil, olumsuz görüş belirtecek insanlar mutlaka olacaktır. Bunları aşmak gerekir. Sorun olduğu yerde çözümde var. Biz çözüm üretme adına Mollabey'e kimlik kazandırmak istiyoruz. Sınır konusunu kesinlikle sorun yapmayınız burada referandum yapılacak bu referanduma yalnız Mollabey merkezi, Düğmeciler ve Karaçalı girecek diğer köy ve mahalleler referanduma girmeyecek."

Mollabey'e kimlik kazandırmak için ile yazılı müracaatte bulunulduğunu hatırlatan Malğaç, "Mollabey'in,üretme zamanı geldi. Buda sizlerin elinde, yeni sınırlar çizilerek Mollabey kimlik kazanması için birisinin sahiplenmesi ve dilekçe ile kaymakamlığımıza yazılı müracaat yapmalı, söz konusu müracaatı Mollabey Sosyal Yardımlaşma ve kalkındırma Derneği Başkanı Erol Öztürk yaptı, yapılan müracaatı ile gönderdik gelen cevapta Mollabey'in nüfus olarak sayıca yeterli olmadığı ve sınır konusunda da açıklık getirilmesi hususunda yazı geri geldi" diye konuştu.

Mollabey Sosyal Yardımlaşma ve kalkındırma Derneği Başkan'ı Erol Öztürk de, "Uzun yıllardır Mollabey yerleşkesine bir kimlik kazandırma çalışmalarını yürütüyoruz. Mollabey'e bir kimlik kazandırma adına ilk defa çok ümitliyim. Alaplı Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'ın Mollabey yerleşkesine kimlik kazandırmak için çabaları bizleri mutlu etti ve fazlası ile ümitlendiriyor. Zoru başarırsak Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'ın bize verdiği bir hediye olacaktır. Alaplı Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'a Mollabey-Karacallı ve Düğmeciler halkı adına şükranlarımızı sunmak istiyorum. Bu gün burada görmüş olduğum samimi hava bir oylama diyebiliriz bir tek dahi ret çıkmaması beni mutlu etti şimdiden Mollabey muhtarlığı hayırlı olsun diyebiliriz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title