Haberler

Moldova'da Protestocular Kendi Güvenlik Güçlerini Kuruyor

Dha DIŞ HABER - Moldova'nın başkenti Kişinev'de hükümetin istifası talebiyle bir aydan bu yana protesto gösterilerini sürdüren gruplar, kendi kolluk güçlerini kurma kararı aldı.

Dha DIŞ HABER -

Moldova'nın başkenti Kişinev'de hükümetin istifası talebiyle bir aydan bu yana protesto gösterilerini sürdüren gruplar, kendi kolluk güçlerini kurma kararı aldı.

Onur ve Gerçek Platformu adı altında örgütlenen protestocu gruplar, hükümetin göstericilere yönelik tavrı giderek şiddetlendiği için, kendi kolluk kuvvetlerini kurma kararı aldıklarını açıkladılar. Açıklamada, 'halk milisleri' adını alacak olan söz konusu kolluk kuvvetinin görevinin, 'protestocuları hükümetin provokasyonlarından korumak' olduğu ifade edildi.

Moldova'da çeşitli muhalif çevreler, mali piyasalarda bir milyar doların kaybolmasını ve ülkede devam eden yolsuzlukları protesto etmek ve hükümetin istifasını sağlamak amacıyla, bir aydan bu yana, başkent Kişinev'de protesto gösterilerine devam ediyor. Geçen ay düzenlenen gösteriler, Moldova'da 1990'lı yıllardan bu yana düzenlenen en geniş kapsamlı gösteriler olmuştu. Batı yanlısı çizgide olan Moldova yönetimi Rusya'yı, ülkedeki iç istikrarı bozmakla suçluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Moldova Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title