Haberler

Moldova Cumhuriyeti'nden Başkan Gökçek'e Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Türkiye’nin kent merkezi en yeşil olan şehri olan Ankara’da, Dünyanın en büyük Temaparkını yapıyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, " Türkiye'nin kent merkezi en yeşil olan şehri olan Ankara'da, Dünyanın en büyük Temaparkını yapıyoruz" dedi.

Moldova Cumhuriyeti'ne Bağlı Gökoğuz Özerk Bölgesi Milletvekili ve belediye başkanları ve temsilcilerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret ettiler.

Konuklarına Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, soruları da cevapladı. Başkan Gökçek, 5 kez üst üste nasıl belediye başkanı seçildiğine ilişkin soruya karşılık, "Çalışırsanız, hizmet verirseniz ve özelikle fakir fukarayı düşünüp duasını alırsanız o zaman bir daha seçilirsiniz. 5 milyonluk bir kenti yönetmeye çalışıyorum. 5 kez üst üste seçilmek nasip oldu, her şeyin başında Allah'ın bir lütfu. Her şeyin temelinde mazlumların duası yatıyor. Ankara'da özellikle fakir fukaranın kollanması noktasında pek çok proje uyguluyoruz" dedi.

"ANKARA'DA GERÇEKTEN TEMİZLİĞİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

Başkan Gökçek, konuklarının Ankara'yı temiz ve düzenli bir kent olarak gördüklerini söylemeleri üzerine de şunları söyledi:

"Ankara'nın temizliğiyle gurur duyuyoruz. Sistemli bir çalışma var. Çöp imha yerimize, bir kuruş para vermeden çöplerimizi imha ettiriyoruz. Dünyada ikinci bir örneği yok. Toplanan çöpleri teslim ediyoruz. Oradan gaz üretiyorlar, gazı enerjiye çeviriyorlar, atık malzemeler değerlendiriliyor. Alanda da sebze ve meyve yetiştiriliyor."

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN SÜREKLİ ARTIYOR

Milletvekili Mardari Ivan'ın, Ankara'da doğaya ve yeşile çok önem verildiğini gördüklerini belirterek bunlarla ilgili çalışmaları sorması üzerine Başkan Gökçek, "Biz yeşillendirmeye çok önem veriyoruz. Yurt dışından ağaç satın alıyoruz. 20 yıl önce belediye başkanı olduğumda Ankara'da kişi başına 2 metrekare yeşil alan düşüyordu. Şu anda 20 metrekare düşüyor. Ama Ankara'nın nüfusu ikiye katlandı. Yani nüfus sabit kalsaydı kişi başına düşen yeşil alan miktarı 40 metrekare olmuştu. Şu anda Türkiye'nin en yeşil kent merkezi Ankara. 9 tane dev rekreasyon alanımız var. Dünyanın hiçbir kendinde birden ikiden fazla böyle rekreasyon alanları bulunmaz" dedi.

"DÜNYA'NIN EN BÜYÜK TEMA PARKINI YAPIYORUZ"

Başkan Gökçek dünyanın en büyük tema parkının yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Büyüklüğünü anlamanız için Amerika'daki veya Fransa'daki Disneyland ile mukayese etmemiz lazım. Buralarda 60 tane oyuncak var, Ankapark'ta ise 1217 oyuncak var. Yani onların 20 katı. Şu anda yüzde 75'lerde olan Ankapark'ı yıl sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin Sosyal ve kültürel çalışmaları ile ilgili bilgiler de veren Başkan Gökçek, Gazi Üniversitesi ile birlikte yürütülen BELTEK kurslarında 130 bin kişinin meslek sahibi edildiğini belirtirken, hanımlar için de BELMEK kurslarının 31 ayrı branşta kurs verildiğini ve bu kurslardan 240 bin bayanın yararlandığını ifade etti. Ziyaret sonrası Başkan Gökçek, konukları birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, karşılıklı çeşitli hediyeler takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Tema Vakfı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title