Haberler

Moi Sahne'de Anlamlı Buluşma

Güncelleme:

Küçük Prensler engelleri kaldırmak için bir araya geliyor

Türkiye Beyazay Derneği'nin 'İkimiz Bir Fidanız' Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında engelli ve engelsiz öğrenciler, önce Küçük Prens Müzikali'ni izleyecek ardından da ünlü oyuncularla bir araya gelecek

Mall of İstanbul'da yer alan İstanbul'un en büyük sahnelerinden MOİ Sahne'de hologram teknolojisinin ve işaret dilinin ilk kez kullanıldığı 'Küçük Prens Müzikali' sahnelenecek. Engellilerin eğitimi, istihdamı ve sosyal yaşam içerisine uyumları için çalışmayı misyon edinmiş Türkiye Beyazay Derneği'nin gerçekleştirdiği 'İkimiz Bir Fidanız' Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, engelli ve engelsiz öğrenciler MOİ Sahne'nin davetlisi olarak önce Müzikal'i izleyecek ardından da oyunun ünlü oyuncularıyla bir araya gelecek.

Proje farkındalık yaratacak

Türkiye Beyazay Derneği tarafından çocuklarda erken yaşta engellilik ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan 'İkimiz Bir Fidanız' Sosyal Sorumluluk Projesi, Çekmeköy ilçesindeki pilot okullarda devam ediyor. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullardaki engelli ve engelsiz öğrencilerin katılacağı proje için Proje Koordinatörü Nazan Yılmaz, "Amaç erken yaşta çocuklara farkındalık kazandırmak. Bu projeyle, engelliler ile ilgili dostluğun oluşmasının yanında çevre bilincinin de küçük yaşlarda oluşturulmasını hedefliyoruz" dedi.

Müzikalde engelliller için 'işaret dili' kullanıldı

Küçük Prens Müzikali Yönetmeni Alev Baymur, "Hayata bakış açısında farkındalık yaratma eksenli oyunumuz, doğal olarak engelliler ile ilgili de farkındalık yaratma misyonundadır. Küçük Prens Müzikali'nde başta şarkılarda olmak üzere işaret dili kullanıldı" dedi. 'Küçük Prens Müzikali'nde yetenekli çocuk oyuncu Yalgın Yeter, maNga grubunun solisti Ferman Akgül ve Burak Kut gibi isimler rol alıyor. Oyunda aynı zamanda ünlü oyuncular Özkan Uğur, Meltem Cumbul, Altan Gördüm, Erhan Yazıcıoğlu, Alkış Peker, Cihan Okan, Bülent Şakrak ve Tamer Levent de holografik olarak rol alacaklar. Oyun hologram teknolojisinin kullanımıyla da bir ilke imza atıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çekmeköy İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title