Haberler

Mogan Gölü Kıyısındaki İşletmelere Sıkı Denetim

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince Mogan Gölü çevresindeki işletmeler denetlenerek, kıyı ihlali yapan ve çevre kurallarına uymayanlara ceza kesildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesi görevlileri sabah saatlerinde Mogan Gölü kıyı şeridinde bulunan işletmeleri habersiz olarak gezdi ve denetim yaptı. Denetimlerde birçok işletme kapalı olduğu için sahiplerine ulaşılamadı ancak izinsiz olarak kıyı ihlali yapan işletmeler hakkında tutanak tutularak cezai işlem uygulandı.

Denetimleri yerinde izleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da bulunan iki özel koruma bölgesinden birinin Mogan Gölü olduğunu belirtti.

Bölgede 274 kilometrekare alanın özel koruma bölgesi içerisinde bulunduğunu ifade eden Can, bu alanda, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince düzenli denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"350 bin lira para cezası uygulandı"

Can, 2014 ve öncesinde yapılan yoğun denetimlerle çevresel atık konusunda ciddi kazanımlar sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Artık çok yoğun bir kirlilik ile karşılaşmıyoruz ama kıyı ihlali zaman zaman olabiliyor. Özellikle kıyıda bulunan çay bahçesi, kafeterya gibi tesisler, çok küçük olduğu için bir gün içerisinde bile kurulabiliyor. Haliyle bu da denetimlerin sürekli yapılmasını gerektiriyor. Biz eğer bunu tespit edersek, tutanaklarını oluşturup, koordinatlarını alıyoruz. Daha sonra belediyelerce İmar Kanunu'nun ilgili maddelerince çalışmalar başlatılıyor, biz de bunun takibini sürdürüyoruz. Ayrıca çevre kirliliği oluşturan tesislere de Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerince idari para cezaları uygulanıp, savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz."

Mogan ve Eymir göllerini besleyen derelerin kenarındaki tesislerin de sürekli denetlendiğini kaydeden Can, "Ocak ve şubat aylarında Su Kesen Bölgesi'ndeki tesisler denetlendi. 19 tesise toplamda 350 bin lira civarında para cezası uygulandı. Kıyı şeritlerimizde ihlal olmaması, tabiat varlıklarına, endemik bitki türlerine, kuşların göç yollarına, üreme bölgelerine zarar verilmemesi adına Sayın Bakanımızın talimatıyla aralıksız denetimlerimiz sürecek." dedi.

Can, Mogan Gölü kıyısındaki 48 tesisi inceleyeceklerini kaydederek, "Şu anda 7 ekip doğu, güney ve batı alanlarında denetimlerini gerçekleştiriyor. Gölbaşı'nda özellikle kıyı şeridi içerisindeki bütün tesislerin, bu hafta içerisinde resen denetimi gerçekleştirilecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Banu Aslan Can Mogan Gölü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title